Camellia

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 22/07/2015 - 17:38
René.W

Camellia

Hoi allemaal, I.v.m tuinverandering heb ik de Camelliainfo-icon uit de tuin verwijdert. Zelf vind ik de stam leuk. Om deze reden hebben wij deze bewaart, en tijdelijk in een bloempot geplant. Deze loopt ook mooi uit. Vandaag in een schaaltje gezet, met de juiste aarde.
Mijn vraag is als beginneling met interesse in Bonsai, heeft iemand ideeen hoe nu verder ? Moet/zal ik t.z.t enkele stammetjes verwijderen moeten, om een mooier geheel te krijgen ? Of is de eerste opzet goed, en gewoon laten verder uitlopen/ groeien ?
B.v.d voor het meedenken. Groeten René,

Camellia
wo, 22/07/2015 - 17:38
René.W

Foto 2

Camellia
wo, 22/07/2015 - 17:39
René.W

Foto 3

Camellia
do, 23/07/2015 - 16:31
BonsaiJan.

Planten die worden uitgestoken (bij voorkeur vroeg in het voorjaar) met als doel er een Bonsai van te vormen, plaatst je het beste in een grote pot of kist. Zorg voor een niet al te ondiepe pot of kist met een goede afwatering en gebruik een goed doorlatend substraat. Pas als de plant goed is aangeslagen (dit kan soms wel een paar jaar duren) kunnen de wortels en het loof terug gesnoeid worden naar het gewenste formaat. Doe dit wel in twee tot drie stappen en laat de plant tussen iedere stap weer goed bijkomen, sla gerust een jaartje over als dit nodig is. Zo ben je wel een tijdje bezig (ongeveer drie tot zes jaar) alvorens je een prébonsai hebt maar zal het uiteindelijke resultaat beter zijn. Intussen kun je het internet gaan afstruinen naar informatie en inspiratie hoe je verder kan, daarbij verwijs ik graag naar het bolg ( https://tinyurl.com/y5ne2lmq ) van een kennis van mij waar je ook vragen kunt stellen.
Groet, Diezemer.

do, 23/07/2015 - 22:04
René.W

Hallo Diezemer, Bedankt voor de info. Ik ga hiermee op deze manier aan de slag. Verder bedankt voor de link, heb snel gekeken. Ziet er prachtig uit. Ga deze eens rustig bekijken.
Gr René,

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag