fukien tea - Carmona microphylla

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 11/07/2004 - 16:41
mooijen

fukien tea - Carmona microphylla

Deze boom staat als bonsai bij ons in de kamer. Sinds een aantal dagen hangen alle blaadjes helemaal slap, ondanks dat de boom voldoende water heeft gekregen. Een aantal blaadjes kleurt nu ook geel/bruin en krijgen een soort witte stippen.

Heeft iemand enig idee wat dit is en wat ik eraan kan doen?

Alvast bdankt,

Martin

vr, 13/08/2004 - 18:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Cormona is een gevoelige bonsai... en kan gemakkelijk last hebben van chlorose (slechte kwaliteit water) of teveel aan water.
Ook parasieten, vooral geel spint, zijn vaak de boosdoener.
Zelfs tocht is schadelijk voor deze van oorsprong tropische struik.

za, 20/08/2005 - 17:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

He hallo ik heb ook een carmona en bij mijn komen de bloemetjes niet uit en nu gaat hij ook wat hij bij jullie doet ! De blaadjes worden geel \bruin. Sorry ik kan jullie nu niet helpen ik zit met het zelfde probleem! Het schijnt wel een moelijke boom te zijn !
Misschien tot ziens! en succes

ma, 17/04/2006 - 22:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik weet denk ik waar uw boom last van heeft, het is een soort ziekte. Ik las dit op internet dat er parasieten of rode spinnetjes in uw boom kunnen kruipen, en dat de bladeren dan verkleurden. ook kwamen er grijs/witte stippen of vlekken op de bladeren en die naderhand ook uitvallen. Helaas stond er niet bij wat eraan te doen is, U kunt het beste de zieke bladeren afknippen zodat de ziekte zich niet verder kan verspreiden. Sophie Neitzel.

Onderwerp gesloten