Hoe begin ik aan een bonsai?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 14/03/2016 - 21:02
Wansh

Hoe begin ik aan een bonsai?

Kan je van elke boom een bonsai maken? Hoe begin ik aan een bonsai?
Grts Wansh

di, 15/03/2016 - 12:22
RdB

In principe van elke boom, belangrijker is je af te vragen of je hem buiten of binnen wilt kweken. Voor binnen hou je uiteraard veel minder keuzes over. Verder moet je vooraf weten welke Bonsai-stijl je wilt gaan volgen. Ook dat bepaald met welke boomsoort je kan werken en hoe je start boompje er uit moet zien. Natuurlijk kun je ook een kant-en-klaar boompje kopen, maar die zijn of zeer kostbaar, of van weinig kwaliteit. Maar om mee te beginnen natuurlijk wel makkelijk. Lees verder veel na op internet of in boeken, tik maar eens in google bonsai starten en er komen wel wat websites voorbij. Wil je het (redelijk) serieus aanpakken wordt dan lid van een bonsaivereniging.
Ruud

di, 15/03/2016 - 13:22
Libosa

Ik ben zelf begonnen aan een bonsai-experiment met een eikeltje, wat spontaan in mijn tuin opkwam. Dit in een potje gezet en het staat nu al voor het derde jaar heel klein in het potje buiten. Vorig jaar wilde ik het in een mooi bonsai-bakje zetten, maar de wortels waren nog te ielig, dus maar laten staan in hetzelfde potje. Bonsai is heel mooi, maar om het zelf helemaal vanaf het begin op te kweken vraagt om een hele lange adem en veel geduld, eer het echt een mooie bonsai is geworden.
Ik zal het waarschijnlijk, gezien mijn leeftijd, niet meer meemaken, dat het een mooie bonsai wordt, wel leuk om mee bezig te zijn ;)
Groetjes Lily

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag