leeftijdsbepaling bonsai

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 06/07/2012 - 12:19
SIGI

leeftijdsbepaling bonsai

Hallo

Onderstaande bonsai heb ik mezelf zo'n 2maanden geleden aangeschaft. Achteraf bleek ik stom te zijn geweest en was natuurlijk vergeten te vragen hoe oud hij was...
Hopelijk kan iemand me hierbij helpen?
Veel werk heb ik nog wel aan het boompje.

Het is een Ulmusinfo-icon parvifolia of Chinese iep.

Hartelijk dank

graag zou ik deze begin volgend voorjaar willen verpotten naar een ovale schaal (misschien in het blauw?). Als grondsoort dacht ik aan 100% akadama, of kan het beter ? graag jullie meningen hierover :$

leeftijdsbepaling bonsai
vr, 06/07/2012 - 12:48
Draco

Moeilijk om te zeggen, een jaar of 10 wellicht. Deze bonsai worden vermoedelijk in de volle grond voorgekweekt en vervolgens een tijdje in een container getraind. Het is een redelijk snelle groeier, die onder gunstige condities tot 2 x per seizoen moet worden gesnoeid, maar de stamdiktegroei is verhoudingsgewijs traag.

vr, 06/07/2012 - 22:50
crataegus

je kunt een boompje hebben van 20 jaar oud (werkelijke leeftijd) met slechts 5 jaar training, die nergens op lijkt. En je kunt een boompje van 10 jaar oud hebben (werkelijke leeftijd) met 5 jaar goede training dat je een bonsai kunt noemen.

jouw boompje idd tiental jaar werkelijke leeftijd.

werkelijke leeftijd is 1 ding (leuk om weten, en aaibaar feit), maar voor de werkelijke toegevoegde waarde reken je in jaren in training (da's het belangrijkst om weten als bonsailiefhebber, zo kun je je inspanningen en resultaten beter wegen en meten).

Onderwerp gesloten