over Bonsai :)

13 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 06/05/2013 - 01:41
ray_88

over Bonsai :)

goedendag,

Eine frage, ik heb van t weekend paar mooie struikjes uit t plantsoen gestoken ( met toestemming van de agentjes :) ). een crataegusinfo-icon,chaenomelesinfo-icon,en een acerinfo-icon campestre. mooi gevormd en al een mooie basis dikte voor stam. Daarbij had ik al een kleine pinusinfo-icon sylvestris. nu heb ik ze alle 4 verpot en beetje uit de wind gezet, en de crataegus en acer beetje gesnoeid. Maar ken ik ze nu al bedraden? ik lees verschillende meningen erover, de 1 zegt geen punt en de ander nog even jaartje wachten totdat ze goed geworteld zijn. Nu denk ik zelf dat het het ook beter is om te wachten totdat ze goed geworteld zijn. hoe denken jullie erover? Oh ja en ik heb balkon op het oosten ( na 2uur de zon) is dat een probleem ivm schaduw die ze nu even nodig hebben?

gr ray

ma, 06/05/2013 - 02:15
GreenConnection

ja, ja, die agentjes keken even niet! Dat geloof je toch zelf niet,

ma, 06/05/2013 - 10:36
ray_88

haha wat jij wil. Ik wist eerst niet dat het niet mocht of dat er hoge boete voor staat(kan me wel er wat bij voorstellen natuurlijk), maar er kwamen dus 2 agenten op de fiets voorbij, ik zei dat het voor bonsai is en voor mij gewoon een paar zaailingen waren die de natuur welke konden missen. En ze zeiden dat het eigenlijk proces verbaal voor staat maar dat ik deze nog wel mee kon nemen, en in in t vervolg niet meer mag doen. so lucky me:) oh en me balkon staat op het westen btw. hier paar foto,s ervan

over Bonsai :)
ma, 06/05/2013 - 10:37
ray_88

2

over Bonsai :)
ma, 06/05/2013 - 10:37
ray_88

3

over Bonsai :)
ma, 06/05/2013 - 12:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Toch wel naief om te om te denken dat je zonder toestemming zomaar zaailingen uit een plantsoen steekt. Misschien heeft u wel boompjes gejat van iemand die net zo als ik toestemming heeft om vroeg in het voorjaar en in het bijzijn van een plantsoen medewerker zaailingen mag steken. Misschien was het beter geweest om u eerst eens wat in te lezen dan had u waarschijnlijk nu geweten dat bijna alles wat u tot nu toe gedaan heeft fout is.

ma, 06/05/2013 - 13:35
ray_88

ja misschien heb je wel gelijk, maar ik heb al raad gekregen van die 2 agenten door het in het vervolg niet meer te doen en waarom niet, dus voor mij is dat duidelijk nu. Maar goed daar ging mijn vraag niet over, en om daar over te blijven discuseren zit ik ook niet op te wachten.

ma, 06/05/2013 - 14:41
GreenConnection

Verwacht van mij geen medewerking! Als iedereen maar raak rooft, is een plantsoen snel een zooitje.
Beter neus je eens in de opruimingshoek van een tuincentrum. Daar vindt je vaak leuke planten, die wel wat onderhoud nodig hebben, maar het risico is lager dan wat je nu deed.

ma, 06/05/2013 - 17:41
ray_88

Ik heb er over nagedacht, eigenlijk kan ik jullie niet meer dan gelijk geven. Misschien was ik iets te kortzichtig. Maar goed ik ga ze zo terugplanten (ze kwamen bij mij voor vandaan :) ik heb net een mooie piceainfo-icon pungens glauca gekocht voor de helft van de prijs, dan ga ik me daar op richten. Hoeveel zou ik daar ong vanaf kunnen snoeien (1/4)? ken ik deze wel gelijk bedraden als ik hem nog voorlopig in deze plastic pot hou?

over Bonsai :)
ma, 06/05/2013 - 18:08
GreenConnection

Wat pleit voor jou, is dat je in ieder geval eerlijk toegeeft!

ma, 06/05/2013 - 20:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met Piceainfo-icon's heb ikzelf te weinig ervaring om je goed te kunnen adviseren. Wel weet ik dat dit zo ongeveer de moeilijkste bomen zijn op bonsai gebied.
Ze verdragen n.l. niet te veel ingrepen tegelijk. Zo is snoeien en bedraden in hetzelfde jaar vragen om moeilijkheden. Als ik zo de foto bekijk zou ik dit jaar de boom verpotten en op een goed doorlatend mengsel zetten en verder de boom het eerste jaar met rust laten.

di, 07/05/2013 - 09:36
ray_88

oke, wat jij zegt dat ze weinig ingrepen in 1 keer kunnen verdragen en veel tijd nodig hebben om bij te komen heb ik ook gelezen. Ik heb gister enkel een paar haarwortels onderaan weggeknipt, en in een pot gezet met bijna dezelfde afmetingen (wel wat ruimer) als waar die in zat, met toegevoegde potgrond gemengd met grofzand. Ik wil hem uiteindelijk in een wat lagere bonsai pot hebben die wat vierkanter is, nu zou ik hem voorlopig in grotere potten moeten houden totdat ik hem uiteindelijk opgeleid heb. Maar geldt de std regel voor de wortelsnoei van wat oudere boompjes ook voor deze piceainfo-icon?

di, 07/05/2013 - 18:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb dit jaar voor het eerst een paar Piceainfo-icon's verpot. Toen ik ze uit de plastic pot haalde viel de kluit grotendeels uit elkaar. Ik heb ze zonder verdere wortelsnoei in een kunststof trainingschaal gezet op een mengsel van FB (75%) en oude grond (25%) waar ze in stonden. Er valt natuurlijk nog weinig van te zeggen maar tot nu toe doen ze het goed.

P.S. FB zijn kattenbakkorrels, in onderstaande links vind je veel informatie over dit materiaal.
https://tinyurl.com/y6nxxc9v
https://tinyurl.com/y3cdmlax
https://tinyurl.com/y378ued6

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag