stressloof bij Juniperus Chinensis

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 09/12/2009 - 15:34
dea

stressloof bij Juniperus Chinensis

hallo,

Onlangs wat stressloof op mijn Juniperusinfo-icon ontdekt. (dus dat kleine naald- chtige loof, ipv de normale schubben)
Nu wilde ik graag wat meningen en ervaringen delen met mensen die ook een Chinese jeneverbes hebben.

Ik kom artikelen tegen waarbij vermeld wordt, dat je het beste zsm dit stressloof moet wegsnoeien.

Maar op andere plekken, lees/hoor ik weer dat je dit juist gewoon moet laten zitten, en dat het probleem zich dan vanzelf oplost. (indien dit klopt, hoelang duurt het dan ongeveer, dat dit stressloof vanzelf weer in schubben veranderd?)
Ze claimen zelfs dat het verwijderen van dit naaldachtige loof, tot nog meer stressloof en/of overige problemen kan leiden.

Iemand hier ervaring mee?
Ik heb nog nooit eerder last van stressloof gehad, vandaar mijn vraag.

grt,

DEA

wo, 09/12/2009 - 15:44
birdwatcher

typ stress loof,dus los van elkaar en je vindt dit op google;www.bonsaikunst.nl
groet Dirk.

wo, 09/12/2009 - 15:52
dea

@ Birdwatcher,

juist, daar vond ik dus ook dit antwoord, wat ik tevens in mijn vraag aangaf, dat ze daar dus zeggen om dit NIET te verwijderen.

( Stress loof ook wel jeugdgroei, is loof dat zich kenmerkt door de vorming van naal

do, 10/12/2009 - 15:25
Onetreehill

Dea,

Helaas kan ik je niet helpen of advies geven hieromtrent, domweg omdat ik geen Juniperis chinensis heb. Stressloof is mij echter wel bekend en als je het internet erover nazoekt kom je veel tegenstrijdige berichten tegen hierover. Welke oplossing nou de juiste is, daar zullen de geleerden het wel nooit eens over worden. De ene adviseert zo snel mogelijk weghalen en de ander zegt laat het maar gewoon zitten, het verdwijnt vanzelf. Je zult het zelf wel al gelezen hebben op al die sites. Maar het probleem doet zich nou voor bij jou dus kan ik me goed voorstellen dat je nu in tweestrijd staat wat te doen. In het boek van Harry Tomlinson staat wel iets beschreven over Juniperusinfo-icon kruisingen en de mengeling van juventiel naaldachtig en volwassen schubachtig loof wat dus voortkomt uit die kruisingen. Juniperus x media Blaauw schijnt dan de goede soort te zijn met schubachtig loof maar je weet maar nooit of het verschijnsel zich bij deze soort ook ooit voordoet. Wellicht zit er niks anders op dan zelf iets te proberen of juist niet en afwachten wat het je op termijn oplevert.

OTH

do, 10/12/2009 - 15:52
dea

@ OneTreeHill,

Idd, kwam ik dus ook veel tegenstrijdige adviezen tegen op het net en in boeken.
Toch bedankt voor je info, en ik zal inderdaad (helaas) maar zelf een keuze moeten maken wat te doen, en dan met alle mogelijke gevolgen.

Onderwerp gesloten