Verzorging Podocarpus macrophyllus

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 03/01/2008 - 15:15
maxjames

Verzorging Podocarpus macrophyllus

Hallo,

Ik heb een Podocarpus, maar die doet het zo slecht, krijg het niet voor elkaar deze plant gezond te houden. Heb al op verschillende sites gezocht naar de verzorging, maar dit werd steeds banaal verwoord.

Hoe kan ik deze plant het beste verzorgen?

Alvast bedankt.

Groet,

Cheron

do, 27/12/2007 - 21:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Podocarpus behandel je het best als een kuipplant, dwz. overwinter de plant vorstvrij op een lichte plek. 's Zomers staat de plant graag buiten op een halfbeschaduwde plek. Nooit laten uitdrogen, maar wil niet constant natte wortels. Wat klei in de potgrond doet de plant goed.

vr, 28/12/2007 - 20:37
Onetreehill

Even een iets uitgebreider uitleg over de verzorging van de Podocarpus chinensis. De boom vraagt volle zon en moet dagelijks bewaterd worden gedurende het groeiseizoen. Bemesten doe je om de 14 dagen van de lente tot de herfst en om de 4-6 weken in de winter. Staat de boom in een bonsaipot dan om de 2 jaar verpotten in de lente met een basisgrondmengsel. Dit is 1 deel leem, 2 delen goede potgrond en 2 delen fijn grind (b.v. japanse split) De struik is traaggroeiend, groenblijvend en heeft taxusachtig blad. Als de plant echt slecht is ,is het misschien zinvol om hem voorzichtig te verpotten in eerder genoemd basismengsel. Het is nu niet echt de tijd ervoor maar beter dat dan de boom verder te laten verkommeren met als gevolg dat hij het sowieso niet meer red. Gewoon proberen en afwachten hoe de boom zich herstelt.

za, 29/12/2007 - 13:45
maxjames

Hardstikke bedankt voor de duidelijke uitleg!
Maar wat bedoel je precies met 1 deel, 2 delen.... ?

do, 03/01/2008 - 15:15
Onetreehill

Daar wordt mee bedoeld de mengverhouding van de grond waar de bonsai in geplant wordt. Je neemt b.v. 1 beker vol leem, 3 bekers vol potgrond en 2 bekers met split, dit is dan 1 deel leem, 3 delen grond en 2 delen split. Gewoon door elkaar mengen en je hebt de juiste verhouding die voor een bepaalde boom geschikt is. De toegevoegde split dient voor een betere afvoer van overtollig water.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag