veste meststof action

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 11/03/2014 - 15:32
Darthdread

veste meststof action

dag medeleden,

ik ben beginnend bonsai liefhebber en ben me momenteel in plantenvoeding aan het verdiepen. toevallig was ik vanochten bij de action an zag ik daar ook voeding staan. 2 soorten vloeibare plantenvoeding en een bakje met korrels die in blokjes geplakt zijn ofzo. deze blokjes hebben een NPK waarde van 13-13-13. is dit goed om te gebruiken het hele jaar. lijkt mij dat de PK waarde te hoog is in het voorjaar en de N waarde te hoog voor het afharden in het najaar. misschien hebben jullie hier ervaring mee / ideeen over.

met vriendelijke groet, Maurice

wo, 12/03/2014 - 11:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waarschijnlijk gaat het hier om osmocote. Deze meststof in losse korrel vorm gebruik ik voor mijn startmateriaal e.d. dat ik flink aan de groei wil hebben. In het voorjaar geef ik korrels met de waarden 18-9-11 en in het najaar met 9-11-19.
De Action samenstelling is denk ik meer geschikt voor terraspotten met éénjarig bloeiend materiaal en wat minder voor bonsai.

wo, 12/03/2014 - 22:22
Darthdread

Bedankt voor je reactie. Zoals ik dus al verwachte is de samenstelling niet juist. Zal dus even
verder zoeken naar wat anders.

do, 13/03/2014 - 23:13
crataegus

als je je toch aan het verdiepen bent (goede zaak) zoek dan liever dan een meststof die een wat meer complete voeding biedt, dan louter NPK. Kies er een die ook voldoende sporenelementen/micronutriënten/mineralen bevat. Quasi dezelfde prijs, en ook makkelijk te vinden, meerdere 'grote' merken hebben dat in de betere tuinzaken. En ga aub niet af op 'geraniummest' of 'cactusmest', bekijk eens de samenstelling (ingrediëntenlijst zeg maar), je zal zien dat dit hetzelfde is, alleen zal NPK wat schelen, maar slechts minimaal. De meeste van die vloeibare voeding voor terrasplanten etc, zit onder de 10-10-10 NPK. Dat is ok, hangt af van mestfrequentie die je zelf kiest (uiteraard op verstandige wijze), en eventueel kun je zelf verdunnen naar wens als je minder wil (bijv. 2x de aanbevolen hoeveelheid water. Ikzelf kies een vloeibare organische mest; en heb ook organische korrelmest met sporenelementen en met mycorrhizae. Succes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag