Vraag m.b.t zaailingen.. Deze groeien niet meer ?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 25/06/2015 - 22:00
René.W

Vraag m.b.t zaailingen.. Deze groeien niet meer ?

Hallo iedereen,
Ik heb enige tijd geleden zaden besteld, om ook boompjes zelf te kweken. ( ik weet dat het lang duurt, máár vind het leuk om deze fase ook te zien ) O.a Mammoetboompjes, Cryptomeriainfo-icon, Jap zwarte en witte den e.d.
Van verschillende soorten kwam niets uit, van b.v het mammoetboompje wel. Toen ze enkele cm hoog waren, heb ik deze om gepot in kleinere potjes. Nu staan ze al langere tijd apart, hebben mooie worteltjes, en zien er op enkele na goed uit. Alleen ik zie géén groei meer. Ik leg er voor de nacht een deksel over, overdag staan ze niet te donker ( Niet in de zon ) geef water met een drukspuit op de aarde, niet over de plantjes. Staan buiten beschut. Máár groeien doen ze niet meer.
Weet iemand wat ik eventueel verkeerd doe ?
B.v.d Groeten René,

Vraag m.b.t zaailingen.. Deze groeien niet meer ?
do, 25/06/2015 - 22:00
René.W

Foto met enkele plantjes

Vraag m.b.t zaailingen.. Deze groeien niet meer ?
vr, 26/06/2015 - 21:21
René.W

Even gegoogeld. Kan het probleem zijn dat ik gewone potgrond gebruik heb om te verspenen? Een mammoetboompje zou als ik het goed begrijp ook graag een zuurdere grond hebben.
Een tweede vraag is: moeten deze zaailingen misschien extra bemest moeten worden ?
B.v.d Groeten René,

za, 27/06/2015 - 03:31
Draco

Voor de kieming wordt de reserve van het zaad benut. Daarna moet het plantje zichzelf redden. Waarschijnlijk wordt nu eerst het wortelstelsel verder ontwikkeld waarna de groei wordt hervat. Onder invloed van licht produceren de bladeren de benodigde energie en 'bouwstenen' daarvoor. Palmzaailingen van Trachycarpus staan hier ook al een half jaar stil met het eerste kiemblad. Potgrond bevat overigens voldoende mest.

za, 27/06/2015 - 17:58
René.W

Hoi Draco, Dank voor de reactie en uitleg. Hier had ik zelf niet aan gedacht. Als je het zo beschrijft is het meteen duidelijk. Het plantje kan inderdaad niet alles tegelijk doen, zowel wortels maken en groeien.
B.v.d Groeten René,

Onderwerp gesloten