vragen over mijn bonsai (help me please)

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 19/09/2006 - 13:37
suuz

vragen over mijn bonsai (help me please)

Hallo allemaal

ik wou al jaren een bonsai en heb er nu dan ook eindelijk 1 gekocht het is een zelkovainfo-icon en nu weet ik nog niet zo heel veel van bonsai af maar doe erg me best en ben steeds alles op het internet aan het lezen.

nu is het probleem dat ik zag dat er wat pluisig achtig spul rong de stam van mijn boompje begon te vormen is dit schimmel of een ziekte of is hij te nat ?
wie kan mij bij dit probleem helpen ?

ook heb ik de vraag ik kan een carmona krijgen maar lijkt deze niet heel veel op de zelkova en zijn ze moeilijk in onderhoud want wil ze wel graag alleen voor binnen.

ik heb een foto van mijn zelkova toegevoegt en vroeg me af of hij er goed uitzit of dat ik er iets aan moet veranderen.
ook is er steeds een menings verschil of het nou een binnen of buiten bonsai is, kan iemand mij helpen deze met deze vraag.

alvast bedankt
vriendelijke groeten

suzanne

vragen over mijn bonsai (help me please)
do, 21/09/2006 - 00:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kun je een close-up foto nemen van het pluis? Camera wel even in macro-stand zetten.

Ruud

do, 21/09/2006 - 00:36
teigetje

ik ben geen echte super kenner dus over boomsoorten kan ik je niet helpen, ben zelf een paar weken geleden in een bonsai studio geweest, en die heeft me gadviseerd om al mijn bonsai buiten te zetten, omdat een boom geen binnen plant is! volgens de verkoper daar, moet je niet geloven dat het een binnen bonsai is, omdat die eigenlijk niet bestaan, want het is en blijft een boom!
Sinds mijn bonsai's lekker op me balkon staan doen ze het veel beter

groet linda

do, 21/09/2006 - 00:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Linda, dat is niet helemaal waar. Er bestaan wel degelijk binnenbonsai's, zoals Ficusinfo-icon ed. Die zouden in de zomer best buiten kunnen, maar moeten in de winter naar binnen.
Een Zelkovainfo-icon zou ik zo lang mogelijk buiten houden; zeker met dit weer!

di, 17/10/2006 - 22:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het pluisachtig spul kan wolluis zijn. Dit komt doordat de plant binnen staat. Een Zelkovainfo-icon moet buiten staan, winter en zomer. Hij verliest in de winter zijn bladeren en heeft de absolute winterrust nodig.
Vooraleer aan Bonzai te beginnen is het best om je een goed boek aan te schaffen of een cursus te volgen. De Bonzai die ze in de tuincentra aanbieden kan je amper zo noemen.

vrgr

ma, 06/11/2006 - 15:44
milan

Suzanne een tip van mij haal eens al die keien van het oppervlak af en maak dan een goede closeup foto! dan kunnen we beter kijken. Smaken verschillen maar een stukje mos zou denk ik veel mooier staan ;);)

Greetz milan

Onderwerp gesloten