Welke bonsai om te beginnen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 20/10/2006 - 22:33
Bart Slijkhuis

Welke bonsai om te beginnen

Ik wil graag een bonsai kopen en dan graag een voor binnen moet ik dan een ficusinfo-icon bonsai "ginseng" kopen of iets anders,
en wat zou ik dan met het boompje moeten doen:

Hoeveel keer per week bemesten?

Waar zou hij moeten staan?

Hoeveel water moet hij hebben/per week?

bijsnoeien tot waar en met wat?

Geef alsjeblieft antwoord?!

Alvast bedankt,

Bart

za, 21/10/2006 - 02:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Ficusinfo-icon microcarpa 'Ginseng' is voor in huis een prima plant, hoewel dit niet onder de echte bonsai's valt. Het zijn teruggesnoeide planten die van nature snel een dikke wortel en stam maken. Het feit dat deze bonsai-achtige plant goed tegen huiskameromstandigheden kan, maakt het tot een waardevolle kamerplant. Voor de meeste echte bonsai's geldt, dat ze liever in de tuin staan.
"hoeveel keer per week mesten?" Geen 1 x dus! Hooguit 1 x per 3-4 weken kamerplantenvoeding in de groeitijd. In de winter geen voeding.
Een lichte standplaats is gewenst, zonder te verbranden in de zon.
Watergift is afhankelijk van de standplaats, temperatuur en grootte van de plant. Laat tussen de watergiften, de kluit opdrogen.
Snoeien: alleen de te lange uitlopers kunnen weggehaald worden, om de vorm te behouden.
Succes!

za, 28/10/2006 - 13:22
Marco2

ik zou een Cryptomeriainfo-icon Japonica beginen, mijn ervaring is dat deze plant onder de goede omstandigheden bijna het hele jaar blijft doorgroeien, ook vind ik dat die door creatief te snoeien vrij makkelijk en leuk vormen dus een leuke plant om me te beginen.

succes

zo, 12/11/2006 - 23:01
zwarte_wout

wat je vooral in de gaten moet houden is dat je met daglichtlampen werkt en daarmee de lengte van dagen die de boom hoort te hebben zoveel mogelijk benaderd. want door vensterglas komt het zon licht niet zoals het buiten is. bepaalde straling word weggenomen door het glas. vergeet ook je watergift niet. vr.gr.wout

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag