Welke Bonsai soort is deze en hoe verzorg/snoei

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 01/06/2009 - 22:19
jonathan_dijk

Welke Bonsai soort is deze en hoe verzorg/snoei

Ik ben nieuw met Bonsai en ben eigenlijk altijd al gecharmeerd geweest van deze boompjes, mss wel door die film, karate kid ;-)Kunnen jullie mij misschien helpen met de naam van deze soort en informeren hoe ik deze bonsai het beste verzorg/ snoei/ water geef en plaatst.

- hij heeft witte bloempjes
- ovale blaadjes
- gekocht vandaag bij intratuin
- ik geloof/weet bijna zeker dat het een binnen plant is.
- de takken lopen al aardig uit en ik wil hem dus eigenlijk al gaan snoeien, hoe kan ik dit het beste doen en is het wel verstandig om te doen?
(zie foto)

Bij voorbaat dank!

Welke Bonsai soort is deze en hoe verzorg/snoei
ma, 01/06/2009 - 20:45
Gillez

ben er bijna zeker van dat het een serrisa is

di, 02/06/2009 - 17:38
Jacqui-frl

Whahaha sorry hoor maar het is een Carmona Macrophylla 100% zeker! Op dit forum is er met regelmaat over deze soort gesproken; gewoon ff kijken zou ik zeggen.
groetjes,
Jacqui

wo, 03/06/2009 - 15:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

idd, serissa foetida heeft geen dergelijke glanzende blaadjes. De verwarring komt door de bloemen want serissa heeft idd ook kleine witte bloemetjes, zij het ietsje meer in een klok/belvorm

wo, 03/06/2009 - 15:40
Onetreehill

Niet gelijk lachen jacqui-frl als iemand eens een foutje maakt!
Het is idd een Carmona maar aan het blad is dit niet duidelijk te zien aangezien de beide inkepingen aan weerszijden niet of nauwelijks zichtbaar zijn. En trouwens is vergissen menselijk.

OTH

do, 04/06/2009 - 15:34
Jacqui-frl

Sorry Onethreehill, maar ik kon het even niet laten :P , de Serissa lijkt nl. helemaal niet op de Carmona. De bladeren van de Serissa zijn klein en smal, die van de Carmona breder en met een inkeping aan beide zijden. Bovendien zijn die van de Carmona glanzender en steviger. Dan de stam en schors; Die van de Serissa is veerkrachtiger, iets lichter van kleur en heeft een vrij gelijkmatige structuur (gladder) Die van de Carmona is alles behalve veerkrachtig en heeft door de bladinzet veel knoestjes en oneffenheden. Alleen daarom worden beide indoorbonsai in verschillende stijlen gekweekt; je ziet de Serissa vaker in Bezemstijl en de Carmona minder vaak of nauwelijks, hoewel ik overigens de laatste hier nog op het forum heb gezien in bezemstijl. (zie bericht van Naddy - welke bonsai is dit? 22-5)
Maar ik vind jullie reacties meestal goed! Dus ga zo door en succes!
Groetjes,
Jacqui

do, 04/06/2009 - 23:49
Onetreehill

Jacqui,

Mijn opmerking naar jou toe was ook niet als een echt verwijt bedoeld!
Op de foto was idd aan de takkenstructuur te zien welke soort het betrof maar niet iedereen ziet dit direct. Verontschuldigingen zijn niet nodig maar ik bedoelde het enigszins sarcastisch naar jou toe. Maar het is natuurlijk wel zo dat dat we er voor moeten zorgen dat mensen dit forum blijven bezoeken. En als men dan eens een verkeerd antwoord geeft dit er niet toe moet leiden dat die persoon hier niet meer komt omdat er hilarisch op z'n fout wordt gereageerd.
Je moet maar zo denken, van je fouten leer je!

Gr. OTH

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag