een stekje van 1 jaar oud

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 02/06/2009 - 01:04
thomas56

een stekje van 1 jaar oud

Hallo

Ik heb een stekje gekregen van mijn vriendin haar ficusinfo-icon retusa. Dit is ondertussen al een jaartje oud. Dit is mijn eerste ervaring met een bonsai. Ik zou nu wat meer takken willen bekomen. Is het dan best dat ik hem eens snoei of beter nog wat laten door groeien? Dan ook, wat doe ik het beste om een mooie dikke stam te bekomen op langere termijn?

Op de foto zie je hoe het met mijn stekje gesteld is. De link die ik er bijgestoken heb neem ik als voorbeeld. Ik weet ook wel dat het voor een beginner waarschijnlijk wat hoog gegrepen is om zo iets te realiseren :)

https://tinyurl.com/y28gb2jn

Groeten Thomas

een stekje van 1 jaar oud
wo, 03/06/2009 - 15:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

heeft nog jaren groei nodig vooraleer je ook nog maar kunt beginnen praten over vormen naar bonsai. Is niet omdat een stekje in een pot staat dat het een bonsai is, of bonsai in wording.

Idealiter neem je eerst enkele jaren waarbij het wat kan uitgroeien, in een pot waarvan het uitzicht er nog niet toe doet maar die werd gekozen om die groei te kunnen verzekeren, dus in dat geval mag het ruimer, qua volume ong 2x zo groot. Na die paar jaren groei, bekijk het dan nog eens

wo, 03/06/2009 - 16:47
thomas56

ok, bedankt voor je reactie.

Ik zal mijn stekje dan maar eens in een grotere pot zetten en een paar jaartjes wachten.

Misschien is het best van een oudere plant aan te schaffen om daar al eens mee te oefenen als bonsai.

Onderwerp gesloten