Zeer kleine witte luisjes

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 31/05/2004 - 13:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zeer kleine witte luisjes

Hallo allemaal,

Sinds vandaag heb ik ontdekt dat er op mijn Ulmusinfo-icon Parvifolia zeer kleine witte (naar ik aanneem) luisjes zitten. Ook zit er op de stam een kleverige transparante laag. Welk middel kan ik het beste kopen om dit snel en effectief te bestrijden. En hebben jullie tips over mbt een preventief middel wat ik in het vervolg altijd kan gebruiken?

Bedankt!

ma, 31/05/2004 - 20:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

het snelste is afspuiten met water tot alle ongedierte verdwenen is, ook de stam, niet te vlug naar preventieve middelen grijpen , het middel is soms erger dan de kwaal; deze middelen worden ontwikkeld voor volwassen bomen, en hier gaat het om een bonsai

di, 01/06/2004 - 16:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Waarom een preventief middel willen gebruiken? Dat werkt enkel resistentie in de hand en dat kan ook de bedoeling niet zijn. Als je de plaag kan wegkrijgen met een waterstraal, des te beter. Als je ze niet kan wegkrijgen, gebruik dan pas een insecticide.
Pieter

za, 05/06/2004 - 19:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

lekker gezegt afspuiten met water maar als nu om de hele tuin een haagbeuk staat wordt je er gek van spuit het af met water en de hele tuin zit vol weten jullie hier ook een oplossing voor ?

do, 05/08/2004 - 12:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Proficiat, je hebt een echt een #%&-te probleem. Zelf heb ik het probleem ook een aantal keren gehad en van alles geprobeerd. Met water en met de hand eraf/doodwrijven gaan ze er weliswaar af, maar via omgeving of de grond overleeft er altijd wel een koppel. Genoeg voor een nieuwe plaag dus en intussen wordt je boompje steeds lelijker. De meeste milde en 'milieu/huiskamervriendelijke' insekticiden hielpen niet.
Mijn aanpak:
Isoleer de plant van andere. Plaats ze het liefst in een andere ruimte zodat de plaag niet naar andere planten overgaat.
Maak vervolgens de zooi schoon.
De meest radicale en 100% werkzame manier. Ik heb een spuitbus met krachtig insekticide tegen kruipende insekten genomen. Het gevolg was dat alle blaadjes in een week eraf vielen en de boel enorm stinkt. Doe dit buiten en herhaal een paar keer.
Vervolgens goed verzorgen en na 2 maanden was alles weer vanouds (gelukkig).
Er blijft altijd insekticide achter in grond en op de plant hetgeen een tijdje beschermend werkt.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag