Advies?! Mijn succulent(boompje) krijgt zacht blad

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 17/02/2009 - 14:11
Manonn

Advies?! Mijn succulent(boompje) krijgt zacht blad

In nov'08 bij tuincentrum gekocht, succulent op stam, naam onbekend(kaartje'succulent', geen soort vermeld).
Hij was zo mooi van kleur, met stevige groene tuitbladeren. Na 8 weken werden de bladeren slap, minder gevuld met vocht, enkele bladertuitjes worden geel, vallen af. Nu zijn alle bladeren slap! Ik gaf 1x per week water, hij staat voor het raam en alleen soms 's avonds is het warmer, 20 graden door CV, overdag 16/17. Dacht aan winterslaap? Meer of minder water? Mij lijkt hij te droog, heb hem 2x gesproeid. Niets helpt, hij blijft zachter worden en doffe uitstraling. Geef hem nu 1x per 2 weken (geen plons)Heb gevoeld in de aarde, droog, geen wortelrot, stam is hard.
Maar waarom en hoe worden de bladeren weer stralend gezond, stevig/gevuld? Is hij ziek? Hoop van niet.. En wat is het voor soort?
Alvast bedankt.

Advies?! Mijn succulent(boompje) krijgt zacht blad
di, 17/02/2009 - 15:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is Crassulainfo-icon ovata 'Gollum'. Er lijken wat schimmelplekken aanwezig; mogelijk door het sproeien. Deze plant wil in de winterperiode rust, dwz. droog en koel. Er zal dan soms wat bladverlies optreden, maar dat is normaal.

di, 17/02/2009 - 16:40
Windop

Als je info zoekt op internet : de plant wordt ook wel eens Crassulainfo-icon Ovata “Hobbit” genoemd en heeft in het Engels een hele reeks bijnamen die allen verwijzen naar de vorm van de bladeren : Finger Jade / Spoon Jade / ET’s Finger / Horseshoe / Gollum Fingers / Hobbit Plant / ...

Niet meer sproeien en voorlopig geen water meer geven (mijn moeder heeft een 30 jaar oude “gewone” Crassula Ovata die overwintert in de garage. De plant lijkt graag “liefdevol verwaarloosd” te worden). Door een teveel aan water in de winter kunnen de bladeren inderdaad “moesachtig” worden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag