afsterven tak

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 23/04/2017 - 11:51
bragster

afsterven tak

hoi
ik ben in het bezit van een vetplant van +40 jaar oud, nu heb ik een dikkere tak die rot is, schimmel en papperig. ik heb deze afgebroken. je ziet dan de binnekant van de tak, mooie kleur en sappig. nu begint dit ook te rotten. dus telkens ik de tak afbreek en het overige deel zo bloot laat herhaalt het probleem zich. hoe kan ik dit oplossen? afdekken met iets?

afsterven tak
ma, 24/04/2017 - 20:54
Draco

De plant zou dit zelf moeten kunnen oplossen. Normaal gesproken verdroogt het wondvlak en wordt het levende weefsel afgegrendeld. De oorzaak van het probleem zit mogelijk dieper, misschien is de potgrond te nat gehouden en is de plant ondergronds gaan inrotten. Afdekken van de wond werkt eerder averechts, alhoewel het is te proberen met tabaksas om het uittredende vocht te absorberen.

ma, 24/04/2017 - 22:23
bragster

de potgrond was eigelijk veel te droog, bij het verplaatsen was hij eens gevallen en zag ik amper wortels onderaan???
is de pot misschien te groot? hij krijgt normaal om de twee weken water, staat net naast een een raam dus krijgt voldoende licht maaaarr ik heb vloerverwarming, de pot staat wel op een plank met wieltjes maar ik vermoed dat dit toch ook een boosdoener is?

ma, 24/04/2017 - 23:43
Batdah

Als ik de langgerekte groei zie dan weet ik zeker dat de plant te donker staat, je kan hem beter voor een raam zetten ipv ernaast.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag