basis soorten bepalen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 09/07/2004 - 12:33
xaro

basis soorten bepalen

Weet iemand van jullie kenners waar ik een boek of artikel kan vinden dat mij toelaat om de basissoorten van cactussen te bepalen: vb. is dit een gymno of een mamm.of een rebutia of toch iets anders?
Ik heb al in verschillende boekhandels gezocht naar het boek van Preston-Mafham (dat zeer goed zou moeten zijn) doch dit blijkt momenteel in herdruk te zijn zonder datumbepaling.
Iemand suggesties?
xaro

vr, 09/07/2004 - 13:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wel buiten het "plaatjes kijken" in (goede) boeken dien je je toch ff te verdiepen in een aantal basiskarakteristieken die je al moeten toelaten om te wten tot welke groep/geslacht een plant zou kunnen behoren. daar valt helaas niet aan te ontkomen. dat is echter niet zo ingewikkeld als het eruit ziet. je moet dan door herkenning en combinatie van een of meer andere kenmerken gaan elimineren wat het waarschijnlijk niet is .. je zal zien dat je daar op den duur bedrevener in wordt dan je zelf ooit voor mogelijk hield :-) 't vergt echter toch wat inspanning (en een beetje gebeten zijn door het hobby ook natuurlijk :-))
(bvb als de bloem van het ding een purperen stamper heeft is het bijna 100% zeker een notocactus, is het een groene dan is het zeer waarschijnlijk een echinocereus .. enz ..)

vr, 09/07/2004 - 14:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik sluit me volledig aan bij wat Parodias zegt (Willy of Paul). Boeken en internet kunnen een goed hulpmiddel zijn, maar het meeste leer je in de praktijk. Ik weet niet of er in je streek veel cactusliefhebbers zijn, maar probeer ze zoveel mogelijk te bezoeken, ze zullen je met raad en daad bijstaan. Ook op cactusbeurzen kun je stelen met je ogen en vele vrienden maken.
Wat het boek betreft van Ken Preston-Mafham, dat is in België redelijk goed verkrijgbaar in de meeste boekhandels. Voor beginners een goed boek, alhoewel er toch wat lapsussen in staan.
Groeten,
Hugo

vr, 09/07/2004 - 23:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

.. en het is inderdaad ..
Willy .. de enige echte P freak LOL !

vr, 09/07/2004 - 23:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sorry, Willy. ik verwarde je met Paul N., is dat ook geen P freak?

za, 10/07/2004 - 20:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

LOL .. geen probleem .. ik dacht het wel dat je mij met hem verwarde .. en idd Paul doet ook wat in Parodia maar meer nog in Notos ..

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag