Bewatering echinocereus

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 18/05/2010 - 20:20
Johann0r

Bewatering echinocereus

Ik geef mijn echinocereussen tegelijk water met de rest van de cactussen om de 3 a 4 weken te beginnen vanaf begin april. Nu hoorde ik laatst van iemand dat je echinocereussen pas mag beginnen te bewateren vanaf dat de knoppen goed zichtbaar zijn. Omdat ze anders beginnen de groeien en niet knoppen beginnen te vormen.

Hoe doen jullie dit? Heb al wel enige soorten waar de knoppen er doorheen komen maar ook anderen waar nog helemaal niet veel te zien is.

wo, 19/05/2010 - 20:52
Johann0r

Oja want ik heb 2 weken terug een stuk of 20 echinocereussen gekocht. Die hebben dit jaar nog geen water gehad volgens mij. Wanneer is het beste om die water te geven?

do, 20/05/2010 - 14:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die zouden nu al goed nat moeten staan terwijl ze in bloei staan ;-)
Het verhaal van de bloemknoppen worden scheuten ken ik enkel van bij de Lobivia achtigen (Echinopsis) waar ik dat zelf mocht ervaren. het is het dunne lijntje van net genoeg vocht voor de ontwikkeling van de knoppen en krachtige groei die de bloemknoppen opslorpt of van bestemming verandert. Echinocereus komt meestal al heel vroeg op het jaar aan de groei en water geven ligt dan nogal moeilijk ivm met de schamele temperaturen (eventuele nachtvorst) ...

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag