Cactus/Euphorbia aan het rotten?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 25/02/2007 - 16:55
Sonja&Mark

Cactus/Euphorbia aan het rotten?

Wij hebben onze cactus (na meerdere topics gelezen te hebben blijkt dit een euphorbiainfo-icon te zijn, helaas nog geen foto) rond juni 2006 aangeschaft.
Sinds een paar weken geleden zijn twee van de vijf stammen omgevallen, niet geknakt. We hebben ze nu ondersteund met pilaren. De één lijkt het goed te doen maar de ander lijkt te rotten van onderen. Het ziet er bruin uit en is zacht. De rest van deze stam begint nu ook bruin te kleuren.

We hebben gelezen dat je in de winter eigenlijk helemaal geen water mag geven. Maar wij hebben steeds water gegeven als de bovenkant van de aarde droog aanvoelde. Mogelijk dat onderin nog water zat? De pot is 1 m3, geen gaten in de bodem.

Wat nu te doen? We zijn van plan de stam boven de rotting af te snijden, maar wat dan te doen met het rotte gedeelte dat nog in de pot zit? Kan dit de andere stammen niet aantasten, de wortels zijn misschien ook rot?

We zijn erg gek op deze cactus en willen hem graag behouden. Wie kan ons hierover informeren?

do, 01/03/2007 - 16:18
susan p

misschien dat ompotten nog helpt in een pot met gaten onderin en steentjes ofzo iets onderin leggen en dan cactus grond gebruiken kijk ook eens op cactus.nl

wo, 28/03/2007 - 18:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik zou alle rotte delen wegsnijden en de delen die nog goed zijn even laten drogen en dan opnieuw oppotten

Onderwerp gesloten