cactussen op de vensterbank ? (absolute beginner)

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 29/08/2004 - 02:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

cactussen op de vensterbank ? (absolute beginner)

Hallo, ik heb me een paar dagen terug een paar cactusjes aangeschaft om wat leven in m'n kamer te brengen. De plantjes fascineren me wel :-) Nu vraag ik me echter wel af : is het mogelijk om deze plantjes op een gewone vensterbank te houden ? Deze vraag klinkt misschien dom, maar als ik hier eens kijk en zie wat voor serres sommigen van jullie hebben dan lijkt mijn vensterbankje maar wat bescheiden :-)

is er nog andere algemene informatie waar een absolute beginner iets aan kan hebben buiten veel zon en weinig water ? ;-)

Vriendelijke groet; Thomas.

zo, 29/08/2004 - 09:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Thomas,
je hebt inderdaad nog iets nodig buiten veel zon en weinig water, namelijk heel wat geduld.
En een vraag is niet dom, ieder vraag heeft een antwoord.
Ik ben ook begonnen met de vensterbank, dan een tweede, ... dan een serretje, nu is ook dat serretje te klein geworden ...
En hier zit je op het juiste adres om informatie te krijgen van "echte kenners"(daar hoor ik NIET bij!). Ik had ook heel wat vragen die voor mij nuttig waren maar voor anderen misschien dom leken en kreeg hier altijd een bevredigend antwoord.
Groeten Alain

zo, 29/08/2004 - 13:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Thomas

Je kan zeker je cactussen op een vensterbank houden.enkel in de winter zou je moeten kunnen zorgen voor een koelere plek.Zodat de planten in rust kunnen gaan en je nieuwe bloemen kunnen bezorgen volgend jaar.
En pas op ,eens je gestoken wordt door het cactus virus is het zeer gevaarlijk.Ben ook begonnen met enkele plantjes dan een rekje en dan de serre en nu staan er toch meer dan 1500 cactussen.

Succes
Luc

zo, 29/08/2004 - 19:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt voor de informatie !

een koelere plek in de winter : is het ook goed als ik de plantjes dan gewoon niet rechtstreeks in de zon zet ?

zo, 29/08/2004 - 20:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het beste zou zijn indien je de planten zou kunnen overwinteren tussen de 3°C en 8°C.Je dient er wel voor te zorgen dat je grond mengsel goed droog is.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag