Echinocactus gusonii

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 19/03/2007 - 12:40
Fanny

Echinocactus gusonii

Hallo,

mijn echinocactus grusonii is rot van onder. ik heb geken hoe ver dit al is en heb hem een stuk uitgeholt. het is tamelijk ver. nu is mijn vraag : moet ik hem recht afsnijden of kan ik hem hol laten.
hij zal uiteraard een tijdje moeten drogen

Echinocactus gusonii
ma, 19/03/2007 - 12:16
Fanny

en nog een foto

Echinocactus gusonii
ma, 19/03/2007 - 16:11
rwo

Ik ben bang dat het over en sluiten is voor deze, je zou kunnen proberen om hem recht af te snijden en hem een poos laten drogen, maar ik denk dat je je de moeite kan besparen.
Waarschijnlijk teveel vocht in de winter?
gr.
Ruud

ma, 19/03/2007 - 16:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja idd dat ziet er niet goed uit :-( .. in principe moet je al dat "bruin" aan de zijkanten nog wegsnijden want dat is terug een aanzet tot rotting .. probeer ergens een gulden middenweg te vinden en snij de plant ongeveer gelijk en strijk dan de ganse snijwond in met een laagje cement als je dat liggen hebt. laat de plant ff ondersteboven drogen (paar dagen) en zet 'm dan rechtop. Waarschijnlijk valt of brokkelt het cement er dan uit en is de wonde droog .. dan nog zeker 6 weken wachten voor hij met een bewortelingssubstraat in aanraking komt .. maar zoals Ruud al aangaf .. zet er geen geld op :-(

BTW dit is een allerlaatste nood-poging .. 't kan dooien 't kan vriezen :-)
mvg
willy

ma, 19/03/2007 - 16:42
Fanny

Ik denk dat het probleem is dat ik hem voor de winter heb verpot en toen in de overwinteringskas heb gezet. Mischien is de potgrond toch iets te vochtig geweest alhoewel hij vanaf begin oktober geen water meer heeft gehad. Dus heeft de potgrond toch goed kunnen drogen. Maar ik zal hem recht afsnijden en dan zien we wel verder.
groetjes Fanny

ma, 19/03/2007 - 16:46
Fanny

cement heb ik niet. ik heb ooit gehoord dat het ook met sigarenas kan. Klopt dat?

ma, 19/03/2007 - 18:22
rwo

Verpotten kan het hele jaar door, maar ik doe het bij voorkeur in februari, maart zodat de plant nog een heel groeiseizoen voor zich heeft om te herstellen van evt schade aan de wortels en aan de groei kan.
Let erop dat de grond waar je ze in verpot droog is en houdt de plant na het verpotten in ieder geval een week of 2 droog.
Wanneer je buiten of aan het eind van het groeiseizoen verpot geef dan helemaal geen water meer.
Gebruik ook geen te grote potten (ong een vinger ruimte rondom de plant is ok)omdat het (te)lang kan duren voor de grond weer is opgedroogt na een goeie gietbeurt in de zomer
gr.
Ruud

zo, 25/03/2007 - 14:14
Fanny

Ik heb hem vandaag dan toch weg moeten gooien. Er bleef niks meer van over! Helaas...........

groetjes fanny

zo, 25/03/2007 - 21:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja daar waren we van meet af aan al bang voor :-)

mvg
willy

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag