Epiphyllum Oxypetalum

13 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 23/12/2004 - 16:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Epiphyllum Oxypetalum

Beste mensen
Ik heb een Epiphyllum Oxypetalum en hij zit vol wol luis ik krijg het maar niet weg weet iemand nog een manier!

do, 23/12/2004 - 16:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nog een manier? Misschien. Wat heb je al geprobeerd?
Pieter

do, 23/12/2004 - 16:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi pieter
Ik heb gif uit de winkel geprobeerd dat gaat maar even goed, verder heb ik alcohol geprobeerd zonder reseltaat

do, 23/12/2004 - 16:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Welke insecticide heb je geprobeerd? Tegen wolluis en consoorten moet je een systemisch werkend insecticide gebruiken. Een middel op basis van imidachloprid werkt goed en wordt via de wortels opgenomen. Als dat én alcohol niet werkt begrijp ik er ook niet veel van. Normaal werken beide zeer goed voor mij... Verkeerde concentraties gebruikt?
Pieter

do, 23/12/2004 - 16:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Pieter
Dat middel dat op basis van imidachloprid werkt, heb je voor mij een naam van dit produkt en en door wie dit word gemaakt?

Alvast bedankt.

do, 23/12/2004 - 16:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Confidor aka Provado .. van Bayer ?

Willy

do, 23/12/2004 - 17:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

idd. En misschien nog het eenvoudigste in gebruik is de Provado-pin van Bayer (die Parodias onlangs ook in een andere post heeft aangeraden). Dan hoef je niet zitten af te meten hoeveel product op hoeveel liter water en zo...
Pieter

vr, 24/12/2004 - 01:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die Provadopin werkt inderdaad alleen werkt het pas goed na 3 weken. De brandhaard kan ook in de wortelkluit zitten. Daarom kies ik ervoor om de kluit grondig schoon te maken. Nieuwe grond te gebruiken en die Provadopin te plaatsen.
In die tussentijd moet je de plant wel afzonderen van je collectie. Heb je aantippen met brandspiritus al geprobeerd? Helpt die krengen meteen om zeep.

vr, 24/12/2004 - 10:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Provado/Confidor werkt systemisch ttz het gif wordt in de sapstroom van de plant opgenomen. In theorie hoef je de plant dus niet uit de pot te nemen .. de wortels zijn meteen ook giftig voor de insecten ... Naar mijn gevoel is het zelfs af te raden om de plant uit de pot te nemen (althans bij het toepassen van dit soort bestrijdingsmiddelen) omdat de plant in een groeistress situatie komt die mogelijk een invloed heeft op de de sapdoorstroming en dus de algehele "giftigheid" van de plant ... maw de verdeling van het gif over de plant ..
just an idea ..

Willy

vr, 24/12/2004 - 12:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het punt is nu juist als ze merken dat de plant zelf giftig is en de grond niet dat ze dan gewoon overleven in de pot zelf en gaan migreren. En mijn ervaring is dat epies en schlumbergera's aardig stresbestendig zijn. Kun je van mij niet zeggen als je het ontdekt...

vr, 24/12/2004 - 13:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Goed om weten :-) .. enne daar zeg je zowat .. de eerste keer dat ik Confidor gebruikte heb ik een ware wolluizenplaag gezien in mijn verzameling, ik kon het niet geloven, ze kwamen van overal en ze zaten in dikke pakken samengeklit tussen de ribben van de planten, ne vinger dik ! ik heb ze met een zeep + pyrethrineoplossing van de planten moeten spoelen .. !

di, 04/01/2005 - 19:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi mensen, als eerst de beste wensen voor 2005.
Ik heb zo het een en ander van jullie mogen lezen, en vond het zeer leerzaam.
Vandaag heb ik dan maar de knoop door gehakt en heb mijn epi hard onder handen genomen, heb hem uit de pot gehaald, onderste boven gehouden en hem met een oplossing van water en spirites af gesproeid.
Heb het 5min laten in werken en hem lekker afgespoeld met water, het ziet er weer uit als nieuw.
Nu staat hij weer in nieuwe potgrond met een stik tegen nare beestjes, kijken hoe dit gaat aflopen.
Nogmaals allen bedankt Arjan

do, 02/02/2006 - 16:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo allen, heb gisteren een ook deze palnt gekocht.Zo groot dat ik niet eens weet, waar ik hem moet laten.Heeft iemand ervaring met de verzorging en de bloei?Dankbaar voor elke tip.Groetjes, Ute

Onderwerp gesloten