Koningin van de nacht snoeien

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 23/06/2015 - 11:44
micasjas

Koningin van de nacht snoeien

Wij hebben een koningin van de nacht soort hier staan. Hij heeft hele grote langwerpige bladeren waar de bloemen later aangroeien als hangende bloemen. Hij is het laatste jaar heel erg gegroeid en er komen 7 hele lange stengels uit met aan de bovenkant 1 groot blad. Die grote stengels zijn een probleem. We hebben hele hoge plafonds maar het wordt een beetje te veel nu. Kan ik die stengels afknippen of gaat de plant dan dood? Mijn moeder heeft ook zo een plant staan en een paar jaar terug 1 stengel weggeknipt. Haar plant heeft nog nooit gebloeid maar dit kan ook komen door te weinig zonlicht.

di, 23/06/2015 - 12:55
GreenConnection

De echte koningin van de nacht(Selenicereus grandiflorus), heeft geen bladeren, dus ik denk dat je een Epiphyllum bedoelt. Voor de duidelijkheid is een foto gewenst. Zie ook: http://tinyurl.com/y4rojcrw

di, 23/06/2015 - 15:46
micasjas

Klopt daarom had ik hem beschreven want ik wist dat zijn Latijnse naam anders was, ik kon het alleen niet zo 123 terug vinden maar het is Epiphyllum oxypetalum.

di, 23/06/2015 - 16:13
GreenConnection

Dat de plant zo langgerekt uitgroeit, komt waarschijnlijk door lichtgebrek. Terugknippen is geen probleem, maar zolang er niet een plek in de volle zon komt voor deze plant, blijft het probleem zich voordoen. En daarbij komt dat er nooit bloei zal komen op een te donkere plaats.

wo, 24/06/2015 - 17:39
micasjas

Dank voor je bericht. Volgens mij zijn die lange stengels vrij normaal voor die plant als ik zo foto's bekijk van andere mensen die hem hebben.
En ik weet zeker dat hij geen zon te kort op aangezien hij bij het raam staat op het zuiden en elk jaar ontzettend veel bloemen geeft. Dus dat klopt niet helemaal.
Ik wacht graag nog wat meer reacties af voor ik er een schaar in ga zetten.

ma, 03/08/2015 - 17:26
kiara

hallo ik heb ook zo een kanjer staan staat wel in de veranda dus veel licht nee de plant gaat nie dood als je de stengels afsnijd de stengels laten drogen als er kleine worteltjes aan komen dan planten.mijn plant heeft elk jaar bloemen soms 1 maar vandejaar had ik er 3 mooie bloemen de plant van mij is 4jaar ik laat de stengels klimen langs en kabel.als je stengels over heeft verkoop je ze ook dank uw.

ma, 03/08/2015 - 18:05
GreenConnection

Kiara: 2 maanden oud al! En.......er bestaan hoofdletters, ook op jouw toetsenbord.

Onderwerp gesloten