koude kas

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 11/09/2004 - 21:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

koude kas

Ik heb in mijn tuin een kleine onverwarmde kas staan. Zou ik daar eventueel cactussen in kunnen houden en overwinteren? Zo ja, zijn alle soorten geschikt? De kas staat heel beschut en krijgt als 1e zon in de winter.

zo, 12/09/2004 - 13:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste,
ik heb net als u een koude kas. Mijn cactussen gaan ieder jaar eens op reis naar een kamer waar de temperatuur niet lager komt dan 6-8°C. Moest ik in uw plaats zijn zou ik geen enkele cactus laten overwinteren in uw koude kas. Tijdens de winterperiode zijn er lange nachten die zeker uw kastemperatuur onder de 0°C gaan brengen en met een negatieve gevolgen voor uw cactussen.
Er zijn inderdaad cactussen die er kunnen overwinteren maar dat laat ik over aan de kenners.
Groeten Alain

ma, 13/09/2004 - 23:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik hou elk jaar enkele van m'n cactussen in de koude kas of zelfs buiten. Hier een lijstje: Echinocereus triglochidiatus, E. mohavensis, Echinopsis chamaecereus, Escobaria sneedii, E. leei, E. missouriensis, E. similis, Pediocactus despainii, Sclerocactus glauca, Ferocactus hamatacanthus, Thelocactus setispinus, Opuntia humifusa, Cylindropuntia imbricata, Rebutia muscula. Ik hou ook nog andere soorten in die kas, maar daar vriezen er af en toe enkele van dood. Zelf proberen is de boodschap. Zoek uit in welke omstandigheden ze groeien in het wild en trek je conclusies... Soms loopt het eens minder goed af, maar het geeft je toch al een idee van de mogelijkheden van de soort...
Pieter

Onderwerp gesloten