Mammillaria cactus krimpt

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 22/07/2006 - 23:38
edob

Mammillaria cactus krimpt

Hoi

Ik heb een pot met twee mammilaria cactussen hoog in mijn kasje staan en het valt me nu op dat ze opeens gekrompen zijn.
De grond was wel kurkdroog maar is dit een bekend verschijnsel,en is het zo dat je mammilaria's meer water moet geven in de zomer dan anderen cactussen

Edo

zo, 23/07/2006 - 01:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoog in de kas ? .. wat met de afscherming ?

indien zonder afscherming en met deze hitte dan zijn ze mogelijk eerst gekookt en dan gebraden ..

mvg
Willy

zo, 23/07/2006 - 12:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja zonder afscherming en met een maxtemp van 49graden.
ik heb ze nu op de kweektafel gezet en ze verwend met water.Ik dacht dat je met polycarbonaat platen je niet mocht schermen want cactussen hebben toch zoveel mogelijk licht nodig?
Edo

zo, 23/07/2006 - 13:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja veel licht .. maar de staande hitte die is er te veel aan .. het eerste wat reizigers mij mededeelden na hun reizen en wat hun enorm opviel was dat er op de heetste vindplaatsen konstant een forse wind stond. In Argentinie was het zo dat er een laag bij de grondse rollende luchtverplaatsing was die constant, in een stofwolk, tegen de bergflanken oprolde .. daarom heb ik nu ook mijn turbo, stormwind, 100Watt ventilator lopen in de serre en dan krijg ik de temperaturen nog nauwelijks naar beneden .. morgen wordt de serre afgewit ! de jonge planten kruipen van afschuw weg in de grond ondanks het elke dag gieten of nevelen .. dit is niet meer om vol te houden ! 45C in de schaduw, tel uit je winst in de zon !

mvg
Willy

Onderwerp gesloten