Sanseveria en een verpot probleem

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 24/06/2018 - 17:02
Frans99

Sanseveria en een verpot probleem

Beste mensen,

Deze Sanseveria https://tinyurl.com/y3dpog8o heeft een ander probleem.

Na te zijn uitgegroeid tot een enorme plant, echter met een probleel dat 4 bladeren van ruim 125 cm lang schuin buiten te pot staken en we tot op een halev meter de plamt niet konden naderen van twee kanten, besloten we de plant te scheuren. De beslissing viel tevensl omdat juist die bladeren erg licht waren geworden [heel licht groen] waarschijnlijk door de zon, omdat hij pal voor het raam stond met tot 14:00 uur zon. De bladeren in het midden waren nog keurig groen en zoals gezegd hebben we alles vorzihtig gescheurd.

We bsloten deze bladeren. naast de cactussen die gestekt moesten worden op tafel te leggen, en de wond die ontstaan was door het scheuren in te smeren met stekpoeder. Advies droogtijd voor de cactussen was twee weken en dus hebben we dat ook gedaan voor de Sanseveria.

Vandaag ging ik kijken en zag dat de wonden van het scheuren, geschompeld waren, maar als je er op kneep, kwam er vocht uit.

A. Wat hebben we verkeerd gedaan, dat deze wonden niet ingedroogd zijn.

B. Moet je een Sanseveria laten indrogen of niet? Zag nemelijk een video, van een dame die scheurde en de afgescheurde bladeren met wortels en beschadigde wortelstok ZO in de grond zette. Daar ik vroeger echter al eens ervarne heb dat daardoor rot ontsstat, besloot ik haar niet te volgen.

Wat moet ik doen? Alles zo in de grond zetten, verder in laten drogen, maar hoe want de wortelstok wordt steeds kleiner, hulp is dringend gewenst, want morgen moet ik de rest van de grond gaan halen. Of is het beter ene nieuw Sanseveria te kopen??

Met vriendelijke groet,

Frans

zo, 24/06/2018 - 18:24
GreenConnection

A. Nooit in een stengel knijpen, want zo komt er altijd vocht uit.

B. Drogen is bij Sansevieria niet echt nodig, maar mag wel; de plant kan er tegen. Bij meteen na scheuren veel water geven zou rotting kunnen veroorzaken, dus wees daar de eerste weken heel voorzichtig mee.

zo, 24/06/2018 - 18:45
Frans99

Dank voor het snelle antwoord.

Heb niet alle potgrond in huis, wordt morgen gehaald, ik had cactus grond op het oog. Als dat er is kan ik dus alle bladeren ook die met de wortelstok die verschrompeld is direct oppotten?? Potgrond is wel altijd vochtig, maar dat kan dus geen kwaad.

Plant daarna niet in de zon zetten neem ik aan. Pas water geven als alle grond echt droog is?? Moet de plant ingepakt worden in een doorzichtige plastic zak zoals bij stekken of kan hij gewoon zo neergezet worden op een zonvrije plek??

zo, 24/06/2018 - 20:44
GreenConnection

Je kunt hem zo neerzetten, uit de zon. Gebruik eventueel wat kiezels om de bladeren vast te zetten.

zo, 24/06/2018 - 21:14
Frans99

Perfect, dan neem ik die morgen gelijk mee.
Dank voor de goede raad. Morgen aan de slag.

Wordt er trouwens nog wels een Norit poeder [koolstof ]gebruikt om wonden aan een plant te beschermen, zoals een afgebroken deel bij een cactus bijvoorbeeld, vroeger gebruikte ik sigarenas, maar ik rook niet meer vandaar

zo, 24/06/2018 - 21:36
GreenConnection

Geen idee, maar eenmaal goed gedroogd is Norit niet nodig.

zo, 24/06/2018 - 22:16
Frans99

Okay bedankt, ik ga morgen aan de slag.

De delen sanseveriahebben twee weken liggen drogen, maar zoals ik zei, zijn ze niet echt droog, zal er nog wel wat stekpoeder op doen voor ze de grond in gaan.

Heb al eens van iemand een stuk wortelstok gehad met een nieuw punt er aan, maar dat was na korte tijd alleen als snot, vandaar al mijn gevraag.
De cactus stekken zijn wel perfect droog, dus iets heeft gewerkt.

Dank voor alles.

Onderwerp gesloten