Senecio Himalaya

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 30/12/2005 - 11:48
RoelM

Senecio Himalaya

Hallo,
ik heb hier een Senecioinfo-icon Himalaya staan die het tot voor kort goed deed. De bladeren van de plant drogen uit en vallen af. Ik kwam er wel achter dat de grond erg vochtig was en dat er weinig wortels aanzitten. De plant is nu 25 cm hoog en bijzonder kaal.

Zijn deze planten nog te redden of moet ik maar gewoon wat blaadjes enten en weer opnieuw beginnen? ik heb voor de zekerheid de grond vervangen door nieuwe grond.

vr, 30/12/2005 - 12:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb nog even een foto gemaakt met de gsm. Het is toch wel een Senecioinfo-icon Himalaya? als er een betere foto nodig is dan maak ik wel een met de goeie camera..

Senecio Himalaya
vr, 06/01/2006 - 19:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey,

Ik heb net dezelfde (Senechio archuri), althans hij lijkt er heel goed op. Ik merk dit ook, ik denk dat het een typisch winterverschijnsel is. Het is nu al de tweede winter dat ik hem heb, de eerste winter is hij heel goed doorgekomen, maar nu heb ik voor alle zekerheid stekjes gemaakt. Liever veilig :)
Ik weet niet goed hoe deze plant reageert op water, ik heb er stekjes van staan die het niet goed doen bij een droge grond, andere stekjes doen het wel goed in droge grond.
Daar die plant het zo slecht doet in de winter neem ik aan dat het verdrogen van de bladeren te wijten is aan een lichttekort. Ik merk ook dat hij het heel goed doet in koude omstandigheden (hij doet het goed bij mij thuis in temperaturen die ietsje boven het vriespunt zitten). Trouwens, je plant is van de himalaya, dus hij zal wel wat koude kunnen verdragen :)

Tussen haakjes: op wat ent je die blaadjes?
Succes er mee

do, 09/02/2006 - 12:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Goh ik heb er hier 2 staan die er net zo zielig uitzien. Er vanuit gaand dat het inderdaad om een plantje gaat afkomstig uit de Himalaya denk ik dat te lage luchtvochtigheid door CV, te vochtige grond (die van ons waren erg nat) of te weinig licht in de winter het probleem zijn.

Ook ik zou graag weten hoe je deze plantjes vermeerderd. Enten?

do, 09/02/2006 - 18:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Enten is de manier van vermenigvuldigen die ik al vaak heb toegepast op deze plant. Voor mijn plant was het helaas te laat. Enten had ook al geen zin meer. De grond was in mijn geval ook veel te nat. Gek genoeg doen alle andere vetplanten op dezelfde vensterbank het verder prima.

zo, 12/02/2006 - 21:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt deze plant ook gemakkelijk stekken, heel makkelijk zelfs.

Groeten Thomas

do, 31/08/2006 - 17:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi,

ik heb ook zo'n plant en die groeit als kool maar ik weet niet zo goed hoe en wanneer ik die mag snoeien heeft iemand voor mij een tip.
en ik heb ook dat er allemaal hele kleine zwarte bolletjes of puntjes eraf vallen het lijkt een soort zaadjes ofzo en af en toe valt er ook kleine takjes af.

groetjes veronique

do, 31/08/2006 - 22:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Begin een nieuwe topic; deze vraag is 6 maanden oud en leest niemand meer.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag