Trachycarpus princeps

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 30/12/2005 - 17:36
texeltje

Trachycarpus princeps

Hallo,

Ik krijg zaden van deze soort en nu twijfel ik of ze moeten ontkiemen bij lage temperaturen of juist hogere. Tot nu toe heb ik de ervaring dat trachycarpus soorten wel goed ontkiemen bij lagere temperaturen, maar of dat ook bij deze het geval is?
Zijn er mensen die ervaring hebben met het laten ontkiemen van Serenoa repens silver, Rhapidophyllum hystrix en trithrinax campestris?

za, 31/12/2005 - 11:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb zelf nog geen ervaringen met princeps , maar zag dat ze wel wordne aangeboden bij RPS ( https://tinyurl.com/hy66p6g ) Alleen blijve prijzige jongens.

Met de andere soorten ook nog geen ervaringen kwa kiemen , maar heb jij wel ervaring met de serenoa repens silver , ik heb hier namelijk een aantal zaden van binnen gekregen vorige week :)

Greetz robbin

za, 31/12/2005 - 13:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik had al gezien dat bij RPS de zaden van princeps te koop waren, maar die waren mij te duur. En nee, de Serenoa repens silver is ook nieuw voor mij, maar ik heb daar wel van gelezen dat die wel bij hogere temperaturen gaat ontkiemen, maar ja misschien dat ik voor de 50% warm en 50% koel methode ga kiezen, eens kijken wat sneller gaat........ ik ga alles weer volgens de zipbag methode doen maarja omdat ik betere ervaringen bij trachys heb met lagere temperaturen begon ik aardig te twijfelen.

groetjes en een goed en exotisch 2006 gewenst!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag