Slappe bladeren vetplant

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 19/03/2017 - 14:05
bogegeer

Slappe bladeren vetplant

Hallo,
Mijn vetplant (geen idee welk soort precies) heeft altijd harde bladeren gehad, maar ongeveer 4 maanden geleden begonnen de blaadjes slap te worden. Ik weet niet of ik nu juist meer of minder water moet geven, ik geef nu 1x per week water. Onderhand zijn de bovenste bladeren wel weer hard (en de puntjes verkleuren en er komen witte puntjes uit), maar de onderste zijn nog heel erg slap. Dus, moet ik meer of minder water geven en meer of minder zon? (Op het moment staat hij in mijn raam waar, als de zon schijnt, hij bijna de hele dag in de zon staat (anders moet ik hem verderop in mijn kamer zetten, waar geen zon komt (studentenkamertje)

Slappe bladeren vetplant
zo, 19/03/2017 - 14:24
GreenConnection

Een glazen pot, zonder afwatering is totaal ongeschikt voor een vetplant. Deze Echeveria wil best in de zon, en in de zomer regelmatig water, maar in dit potje wordt dat verzuipen.

zo, 19/03/2017 - 15:12
bogegeer

Maar hij zit er onderhand al bijna een jaar in en het probleem is dus pas sinds een paar maanden. Ik geef ook nooit veel water, dus het kan bijna niet dat mijn plant verzuipt hahaah. Ik wilde meer een reden waarom de blaadjes onderin dus zo zacht zijn, komt dat dan dus omdat hij te veel water krijgt?

zo, 19/03/2017 - 19:25
GreenConnection

Nee, dat zachte blad komt doordat er te weinig water gegeven kan worden in de groeitijd, omdat er geen ontwatering mogelijk is.

Onderwerp gesloten