Vetplant blad hangt

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 31/05/2006 - 13:52
Drogekloot

Vetplant blad hangt

Dit is misschien hele simpele vraag, maar mijn aller eerste plant in me studentenkamer is een vetplant. Ik heb hem nu een week en volgens verkoper van bloemenwinkel moet ik de plant een keer per week een glas water geven. Dus afgelopen zondag gedaan want grootste blad begon al te hangen. Wordt ik vanmorgen ( woensdag) wakker hangt het langste blad helemaal. Wat doe ik verkeerd ik wil me eerste plant niet verpesten. Dus ik heb hem maar water gegeven en ondersteunt door hem te onder steunen met grootste schroevendraaier die ik had. Waar ligt het aan dat het blad gaat hangen.

Oja andere belangrijke dingen, plant staat in een hoek krijgt niet heel veel daglicht en is pas een week oud. Langste blad is ongeveer vanaf de grond 80 cm. Ik ga vanmiddag/vanavond op pad naar stokje want schroevendraaier is misschien niet goed voor de potgrond. Hopelijk kan iemand me een tip geven. Alvast bedankt.

Het is een Zamioculcas

Vetplant blad hangt
wo, 31/05/2006 - 14:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is geen vetplant, maar een familielid van de Anthurium en de Zanthedeschia; aronskelkachtigen dus. Hij staat daar beslist te donker! De watergift lijkt me juist op zo'n donkere plek. Zet je hem lichter, dan mag ie iets meer hebben. Succes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag