Voorstellen, een paar vraagjes en foto's

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 21/03/2008 - 13:13
*Marjolein*

Voorstellen, een paar vraagjes en foto's

Hallo! Ik ben nieuw op deze site. Mijn vriend en ik zijn absolute liefhebbers van plantjes. Gezien we op tien hoog wonen zijn het momenteel allemaal binnenplanten, waaronder veel vetplanten en cactussen.

Hier wat vragen:

Kan ik voor specifieke vragen het beste allemaal aparte topics openen? Dat wordt zo te zien wel gedaan, veel kleine topicjes met specifieke vragen over één onderwerp.

Wat is een goede online site om zelf cactussen en vetplanten te identificeren? Ik zit me ook te orienteren op een goed boek hiervoor.

Jullie gaan gauw meer van me horen! Om dit topicje op te vrolijken heb ik hier foto's van wat ons gebeurde met een plant die we pas een half jaartje hebben. Hij stond in de vensterbank op het zuiden en was zeker de helft zo groot. We dachten, oh die groeit traag, dus die kan wel in de vensterbank, maar we hebben hem al twee keer moeten verpotten en tot ons vreugd geeft hij inmiddels een zee van rose bloemetjes. Enig idee wat de specifieke naam van deze is?

https://tinyurl.com/yy8hpg77

https://tinyurl.com/y29rhz8x

https://tinyurl.com/yyvmne9d

Dat je maar weet wat er zomaar kan gebeuren me je altijd groene plantje. Ja, je weet natuurlijk dat cactussen en vetplantjes opeens hele felle bloemetjes kunnen krijgen, maar bij ons was het nog zelden gebeurd.

Voorstellen, een paar vraagjes en foto's
wo, 19/03/2008 - 12:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Welkom!
Voor specifieke vragen is het het beste om de diverse catergorieen te raadplegen. Voor identificatie van soorten, kun je dus daar terecht.
De plant die je laat zien is een Kalanchoe soort. Oorspronkelijk is deze cultivar ontwikkelt als snijbloem, maar nu ook dus als potplant verkrijgbaar.

vr, 21/03/2008 - 13:11
*Marjolein*

Aha, bedankt. Dus ook voor alle identificatie van cactussen en vetplantjes moet ik op het identificatie forum zijn (?). Dan ga ik die eens bestormen. Ik heb wel een perfecte match gevonden met mijn Kalanchoe:

De gevonden op internet:

Voorstellen, een paar vraagjes en foto's
vr, 21/03/2008 - 13:13
*Marjolein*

Kan niet missen toch, nog een foto van de onze, ter vergelijking:
(PS verdere identificatie zal ik doen in specifieke topicjes)

Voorstellen, een paar vraagjes en foto's
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag