vraagje aan sonja of andere cactusliefhebbers

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 24/11/2005 - 11:45
edob

vraagje aan sonja of andere cactusliefhebbers

Hi Sonja.

Ik weet dat je mamilariacactussen hebt en ik vraag me af wat jouw minimumtemp is in de winter voor deze tepelcactussen,als ik de boeken moet geloven dan moet je ongeveer op 8graden zitten maar ik laat mijn kachel aanspringen op 5.5graden, ik heb een foto toegevoegd zodat je het assortiment kan zien wat ik in mijn kasje heb staan, uiteraard mogen ook andere cactus liefhebbers reageren op deze vraag,

vraagje aan sonja of andere cactusliefhebbers
do, 24/11/2005 - 13:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

volgens de opstelling van je foto kan 5,5 graden nooit een probleem zijn :-) MAAR ..uitkijken ! want indien de warme lucht niet goed rondgaat in de kas dan kan het vlak tegen de nopenfolie veeel kouder worden, 'k heb het meegemaakt dat de temp "in de serre" +4 was en tegen de noppen -2 ! Ik zet daarom steeds een min-max thermometer vlak tegen de folie en eentje op de grond .. (een thermometer met met minimum 3 draadloze voelers zou zeer welkom zijn haha)
geen idee of dat bij jou het geval kan zijn maar ff controleren kan geen kwaad, zeker nu niet :-)

mvg
Willy

do, 24/11/2005 - 13:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Willy

ik heb standaard om het kwartier een andere ventilator aanstaan die een bepaalde tijd de lucht stroom verzorgt,en ik heb mijn tempvoeler bij het noppenfolie hangen,ik heb trouwens voor de gein eens mijn prijs per kwh die ik betaal uitgerekend met het gemiddelde verbruik die ik per nacht verbruik in de kas en eigenlijk valt dat wel mee, ik betaal momenteel 0.053eurocent per kwh en dat x5kwh per nacht dan kom,ik op 0.26eurocent ,dus eigenlijk valt dat wel mee,wel heb ik nu mijn kachel op 2000w gezet ipv 1000w.
tot emails maar weer.
edo

do, 24/11/2005 - 14:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Edo,

Is jullie electriciteit zooo goedkoop of ben je met een beetje vreemd cijfer aan de slag geweest ? :-)
Ik dacht dat bij ons de electriciteit ergens tussen de 15-20 cent per Kwh was ? Of vergis ik mij ?
Aan die prijs ga ik hier direct de thermostaat van mijn straalkachel hoger draaien ! LOL !

mvg
Willy

do, 24/11/2005 - 15:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

willy

ik praat over een kale prijs dus deze prijs is de energielevering als ik ook de transport etc erbij ga berekenen dan kom ik op 0.25eurocent per kw,
zo zie het is maar hoe je het bekijkt he.
Edo

do, 24/11/2005 - 15:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

ok Edo .. da's meteen een opluchting :-) nu hoef ik niet direct naar huis om die thermostaat .. etc :-)

mvg
Willy

vr, 25/11/2005 - 00:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Edo,

Ik zag dat je antwoorden had gekregen. Ik heb mijn kachel nu op 7 graden staan. Vorig jaar had ik hem op 10 staan. Dat was mijn eerste jaar en durfde toen nog niet lager te zetten. Dus dit jaar op 7 graden misschien dat ik volgend jaar durf heb om hem lager te zetten. Ik heb nu wel een paar planten (dat zijn voornamelijk vetplanten) binnen neer gezet. Mijn slaapkamer is aardig koud en die mogen daar dan overwinteren. Ik krijg nog een grotere vensterbank want hij staat nou een beetje vol gepropt zodat er af en toe een plant op de grond ligt.
Ik heb dus niet zoveel ervaring en ben nog van alles aan het uitproberen en informatie aan het verzamelen.

Sonja

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag