Wat te doen?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 08/07/2017 - 13:59
Moiks

Wat te doen?

Hallo, ik heb twee vragen.

De eerste betreft een succulent, ik weet niet welk soort het is, maar er verschijnen allemaal rode vlekken en ingedroogde stukken op het blad. De plant stond eerstop een vrij donkere plek, toen de verschijnselen begonnen heb ik hem bij een raam op het westen gezet. Ik geef hem 1x per week een klein beetje water. Wat is er aan de hand en is deze nog te redden?

De tweede vraag gaat over een vrij grote Epiphyllum anguliger. Van deze plant begint het blad te rimpelen. Is dit een teken van een verkeerde standplaats of verkeerd water geven?

za, 08/07/2017 - 14:23
GreenConnection

Eerstn op een donkere plek en dan opeens in de zon kan verbrandingsverschijnselen opleveren. Altijd een plant langzaam laten wennen aan veranderde omstandigheden.

Gerimpeld blad kan duiden op een wortelprobleem. Te droog of te nat, kan ik niet beoordelen. In de zomer wil een Epiphyllum op een zonnige plek regelmatig water.

za, 08/07/2017 - 14:36
GreenConnection

De eerste plant is Adromischus cristatus.
Hopelijk heeft de pot afwateringsgaten.

za, 08/07/2017 - 15:09
Moiks

Bedankt voor de reactie, ik ga de Epiphyllum proberen wat zonniger te zetten. 

Wat betreft de Adromischus, de rode vlekken op het blad lijken te horen als ik de plant google? Er zitten geen afwateringsgaten in de pot, alleen hydrokorrels onderin, maar dat kan dus de reden van de verdroogde plekken zijn? Deze plekken zijn ontstaan toen de plant nog donker stond, niet door de zon. Dan ga ik een andere pot voor hem zoeken.

za, 08/07/2017 - 15:22
GreenConnection

Met een gesloten pot krijgen de wortels te weinig zuurstof en je loopt het risico op rottende wortels door stilstaand water.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag