welke cactus heb ik ?

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 19/01/2009 - 22:50
yories

welke cactus heb ik ?

welke cactus heb ik en hoe verzorg ik hem het best.?file://localhost/G:/DCIM/100OLYMP/P1010005.JPG
ik denk een echinopsis
gr.yories

welke cactus heb ik ?
ma, 19/01/2009 - 22:58
yories

nog een foto

welke cactus heb ik ?
di, 20/01/2009 - 14:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Echinocactus grusonii ... met veel te weinig licht :-)

cactussen en vetplanten zijn zonnekinderen en vragen in onze streken zoveel licht als ze maar kunnen krijgen ttz veel meer dan ge denkt dat ge al geeft :-)

Algemene regel voor de kweek van cactussen
zomer zonnigste standplaats mogelijk en regelmatig water geven maar laten uitdrogen tussen watergiften. Als groeibodem mogelijk turf vermijden en zorgen voor minstens 50% drainagemateriaal onder de vorm van bvb aquariumsteentjes of grof grind of gebroken baksteen etc

Winter een plantenrust op een koele vorstvrije plaats nog steeds met veel licht en zonder water ... indien binnenshuis dan een minimale microscopische watergift om de 4-5-6 weken anders krijgt men na de winter mogelijk enkel een mummie ..
HTH

di, 20/01/2009 - 15:23
yories

bedankt voor de info
(ik had de foto s'avonds gemaakt ;-) )
gr yories

di, 20/01/2009 - 15:24
yories

nog een vraag is het mogelijk om hem dit jaar te bestuiven ik heb hem nu een week.
.
gr.yories

di, 20/01/2009 - 19:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ivm het licht, maakt niet veel uit of u de fotos 's avonds genomen hebt, de plant heeft duidelijk gebrek aan daglicht wat te zien is aan de zwakkere kop en de dorens in de nieuwgroei ...
Dat bestuiven dat zal wel wat voeten in de aarde hebben .. deze soort bloeit bij ons zelden of nooit en moet minstens zo groot zijn als een pompoen. gezien de trage groei van deze soort kan dat 100 jaar(!) duren ! (geen grap hoor !)

di, 20/01/2009 - 19:46
yories

dank u voor de info had ik nu maar een andere cactus gekozen:P
welke cactus kan ik het best kiezen als ik wil bestuiven of steken.
en die ik bij een tuincentra kan kopen.?
gr.yories

di, 20/01/2009 - 23:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Daar is weinig echt goede raad op te geven, er zijn nogal veel voorwaarden te vervullen !.. De vraag is oa wat uw tuincentrum in de aanbieding heeft ... heb je de nodige kennis om een cactus met succes te kweken zodat die ook gaat bloeien ? zijn de planten die je koopt volwassen genoeg om te bloeien ? Ik zeg met opzet planten in het meervoud omdat van sommige planten 2 exemplaren nodig zijn om ze wederzijds te bestuiven om zaden te winnen omdat individuele planten zichzelf niet kunnen bestuiven (sommige wel sommige niet, kennis van de soorten en geslachten is geen overbodige luxe in dat geval). Daar komt nog bij dat ze best dezelfde soort zijn tenzij je er geen bezwaar tegen hebt om met een hoop bastaardplanten te zitten ..
Voor wat het stekken betreft .. Daar moet je een plant hebben die scheuten maakt, die je kan afsnijden en stekken, op zich geen onmogelijke taak als je maar weet hoe je moet stekken ... Een gezonde plant kapot snijden enkel om 'm te kunnen stekken is nogal onnozel geef toe ?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag