zaaien van cactusvijg

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 26/08/2004 - 23:48
marcus

zaaien van cactusvijg

Ik heb mijn kinderen zaadjes van een cactusvijg laten oppotten. De zaadjes komen nu al een tijdje uit maar ik stel vast dat de jonge plantjes maar één dunne stengel geven die steeds maar doorgroeit. De stengel is zo slap dat hij tegen de grond blijft liggen en over de rand van de pot naar beneden gaat hangen. Ik heb altijd gelezen dat cactusvijg ronde schijfvormige stengels had en dat de opbouw op die van een lidcactus lijkt.
Is dit verschijnsel normaal of doe ik iets verkeerts?
Dank bij voorbaat.
Marcus

vr, 27/08/2004 - 00:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Marcus,
Ik denk dat uw zaailingetjes een GROOTgebrek aan licht hebben en daarom gaan fileren.

vr, 27/08/2004 - 00:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

behoudens het feit dat ze inderdaad te weinig licht schijnen te krijgen meen ik mij te herinneren dat schijfcactussen een soort primaire "stengel" ontwikkelen tussen de kiembladeren. later plat die geloof ik af en vormen zich de schijven ..
(correct me if I'm wrong ..)

vr, 27/08/2004 - 10:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

De plantjes staan in de veranda (tuinkamer) en hebben vanaf ongeveer 11 uur vrij regelmatig zonlicht. bij helder en mooi weer kan dit tot 20 uur zijn. hoe kan ik ze nog lichter zetten? of hebben ze nu al kunstlicht nodig? Ik heb ze verplaast naar een plek vlak bij het raam waar de zon iets eerder opkomt maar wel vroeger weg is.
marcus

vr, 27/08/2004 - 16:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

de stengel plat niet af ,maar er onstaat in het midden een klein bolletje. Als dit bolletje groter wordt valt het plantje om. Ik vul de grond aan tot onder het bolletje,gaat perfect,ik heb er op deze manier al tientallen gekweekt.En ja, ze moeten zeer veel licht hebben. succes met kweken.

vr, 01/09/2006 - 14:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou ook graag cactusvijgen kweken. Moet dat in speciale aarde?
Of gewoon in cactusaarde.

Onderwerp gesloten