afsterven clematis

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 26/04/2003 - 18:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

afsterven clematis

In 2002 is mijn clematisinfo-icon (naam onbekend, maar rose en grootbloemig bloeiend) midden in de bloei verdord en afgestorven. Dit gebeurde binnen drie dagen. Op dit moment (26-04-2003) komt er weer een nieuwe scheut boven de grond.

Vraag: wat kan de mogelijke oorzaak van het afsterven zijn en bestaat grote kans op herhaling?

zo, 27/04/2003 - 18:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waarschijnlijk is dit de verwelkingsziekte, dat gebeurt soms , er is weinig aan te doen, het feit dat hij nu weer uitloopt is de aanwezigheid van een slapende knop onder de grond.Dek de voet af met een omgekeerde dakpan of zet planten aan de voet van de clematisinfo-icon zodat de voet schaduw heeft .

ma, 28/04/2003 - 11:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja het is inderdaad de verwelkingsziekte. Maar in tegenstelling wat ik ook eerst dacht valt het heel erg mee. De eerste keer dat het me overkwam belde ik iemand op en die adviseerde me de plant direct te verwijderen en dat mocht niet op de composthoop ik moest alles verbranden. Nu ik er jaren langer mee bezig ben ontdek ik dat het wel mee valt. Meestal is het een ziekte die voorkomt in de eerste drie jaren . De plant komt meestal wel weer terug en vaak na een maand al weer.

Het belangrijkste is dat U nu zorgt dat er gaas omheen komt zodat de plant zich zelf kan hechten . Als U zelf de tak op gaat binden dwingt U de sappen die in de stengel zijn een andere richting te gaan. De korte kant moet een langere afstand afleggen en omgekeerd. Hierdoor komt het zoals ik dus gemerkt heb in mijn tuin dat de planten afsterven. Het is me een keer of drie overkomen dat ik dus een plant opbond zoals ik het wou en de plant dacht bekijk het.Dan kun je erop wachten dat hij verwelkt. Als je persee een tak wilt opbinden moet je daar zeker 14 dagen over doen en elke dag iets hoger. Dan went de plant eraan. Zo red ik mijn planten en heb er goed resultaat mee. Ook hagel storn enharde regen zijn vijanden die de verwelkingsziekte kunnen veroorzaken. Hier is niets aan te doen dan direct afknippen en wachten. Het wil nog wel eens helpen de plant in een bloempot dicht bij huis te zetten dan kun je hem beter in de gaten houden. Want tot 40 cm. is het een smakelijk hapje voor de slakken. Succes

Het belangrijkste is nu dat U zorg voor voeldoen

vr, 20/06/2003 - 16:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sinds twee jaar heb ik ook een afstervende Clematisinfo-icon. Ben druk in de weer om hem weer tot leven te wekken, en hij krijgt echt genoeg schaduw. Misschien komt hij niet vaak genoeg in een vochtige omgeving... Als je naar hem kijkt dan is het net of de levenssappen eruit gezogen zijn. Vaak pakt mijn vrouw de stengel van mijn gevoelige Clematis vast, en sta ik stijf van schrik! Het is nu alweer twee jaar geleden dat mijn Clematis in volle bloei heeft gestaan. Nu hangt mijn Clematis er maar een beetje slapjes bij... Enkel als het buurmeisje langs het raam loopt, kun je een kleine opleving waarnemen. Maar ik vrees nu echt dat mijn Clematis zijn beste tijd heeft gehad...

Groetjes, F van der G

di, 19/04/2005 - 14:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

volgensmij zit jij op de verkeerde site......

Onderwerp gesloten