balkon plaatsing van een clematis

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 03/04/2004 - 22:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

balkon plaatsing van een clematis

ik wil een clematisinfo-icon op mijn balkon zetten, kan dit en wat is dan de beste soort

zo, 04/04/2004 - 01:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

clematisinfo-icon in pot kan best.Zorg alleen dat je een soort neemt die niet te hoog groeit,de meeste hybriden komen wel in aanmerking,deze clematissen bloeien op hout dat hetzelfde jaar is gevormd,zij worden ieder jaar ook gesnoeid tot 30 cm boven de grond om betere groei en bloei te bevorderen.Er zijn teveel soorten om op te noemen,let gewoon op de informatiekaartjes die aan de plant hangen of vraag meer informatie aan de kweker.Clematissen hebben ook steeds grote dorst dus regelmatig goed water geven,zorg wel voor een goede waterafvoer,zodat de wortels niet in het water blijven staan.Zorg er ook voor dat de voet van de plant ( onderkant van de stengel) niet in het zonlicht staat,afschermen met een dakpan of een doorgezaagde plastic bloempot.

zo, 04/04/2004 - 15:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gebruik nooit geen dakpan o.i.d.! Deze onzin wordt telkens in allerlei boeken geschreven. Zelf heb ik zo'n 200 soorten/hybriden en gebruik nooit een dakpan. Velen staan in potten in verband met kruisingen en staan dan op het zuiden zonder zo'n onzinnige bescherming. Denk er wel aan dat de clematisinfo-icon zomers veel water nodig heeft. Neem voor een pot een niet te hoge soort.

ma, 05/04/2004 - 14:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik weet niet wat je verwacht van een clematisinfo-icon maar je moet er in elk geval voor zorgen dat je een pot hebt met een doorsnede van 50 cm. Speciekuipen zijn er ook heel geschikt voor. Voldoende afwatering. Ik maak de gaten meestal drie cm. hoog op verschillende punten aan de zijkant. Dan zul je als jouw balkon op de zon ligt twee keer per dag water moeten geven. Ook als je met vacantie bent.
Verder zou ik geen gevulde Clematis nemen. Ook geen grootbloemige en dan reken ik meer dan 15 cm. Ja en wil je er iets aan hebben dan zou ik er een nemen die in het voorjaar bloeit en nabloei heeft in Juli . Dit is een Clematis die niet gesnoeid wordt alleen het dode hout verwijderen en in model houden omdat deze al bloeit op het nieuw gevormde hout van vorig jaar. Niet elke Clematis wordt tot 30 cm. gesnoeid

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag