Bemeste tuinaarde

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 07/10/2003 - 12:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bemeste tuinaarde

Een kennis verteld dat hij nooit speciale mest voor clematisinfo-icon toevoegt.Hij strooit alleen in het voorjaar als de winter voorbij is een dun laagje bemeste tuinaarde--[5zakken voor een paar euro bij de bouwmarkt]--.Hij zegt weinig problemen te hebben met groeien.Nu vraag ik me af wat is nu beter?voor de Clematissen?

di, 07/10/2003 - 21:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als die kennis dezelfde grondsoort heeft zou je het kunnen proberen ook zo te doen maar per tuin is er veel verschil in grondsoort . Hoe lang staan zijn planten . Als je een plant koopt zie je altijd in de aarde kleine gele korrels.Dat is Osmocote een kweker koopt balen aarde vermengd met Osmocote in en plant daar de stekken in , die hebben al mest gehad. Ze kunnen daar dus wel een half jaar mee vooruit . Helaas , ik hoop dat de heer of mevrouw de Haan dit leest ( die weet geweldig veel let maar eens op de antwoorden) heb ik mijn twijfels erover of je daar voldoende mest mee geeft. Ik durf het in elk geval niet te riskeren en ik vraag me af of dan ,zoals nu nog zoveel Clematissen in mijn tuin zouden bloeien . Ik heb eens een keer een kweker gesproken die vertelde me dat hij zijn vorige kwekerij verkocht had omdat de grond uitgeput was ondanks dat deze dus altijd goed gemest had. Ik moet je eerlijk zeggen ik weet het niet .Ik mest twee keer per jaar . Als er bezoekers zijn met klachten dat hun planten slecht groeien en bloeien en ik vraag of ze voldoende water en mest geven krijg ik altijd het antwoord ik mest nooit en ik geef bijna nooit water. Wat ik in de praktijk ondervind is dat ze allebei nodig hebben.

di, 07/10/2003 - 23:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou de voorkeur geven om in de winter wat stalmest bij de plant door de grond te werken (niet teveel) maar bemeste tuinaarde zou in het voorjaar ook kunnen.
Is verse stalmest slecht te verkrijgen dan is de gedroogde mest ook te gebruiken.
Bij ons in de buurt een volle aanhanger stalmest kost tussen de 5 en 10 €,
daar kan gelijk de hele tuin mee bemest worden en misschien die van diverse buren ook

vr, 10/10/2003 - 00:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hartelijk bedankt voor jullie advies ik doe er wat mee, groetjes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag