ouder dom

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 29/08/2003 - 13:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

ouder dom

Hoeveel jaar oud kan een clematisinfo-icon worden?

vr, 29/08/2003 - 21:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Clematisinfo-icon montana kan zeker 40 jaar oud worden . uitzonderingen zijn de gevulden daar zijn er bij die hooguit vier jaar leven. Ik heb tenminste al drie keer een Clematis "Majorie" in twaalf jaar moeten planten . Verder moet je geluk hebben net als met alle andere planten. Goed mesten .Veel water. Een Clematis kan een tot tien jaren overslaan om dan nog terug te komen. Dit jaar heb ik drie planten teruggekregen die vorig jaar overgeslagen hebben . Zelf raad ik aan om de plant uit de grond te halen en in een grote bloempot dicht bij huis te zetten dan kun je tenminste controleren of de plant uitloopt en er geen slakken bij komen .
Een Clematis "Cirrhosa"doet het niet zo bijzonder goed in ons klimaat.In een kas wel .
De fijnbladige groenblijvende soorten zoals Clematis "Pixi". Clematis "Cartmanni Joe" zou ik 's winters ook binnen halen
Clematis "Armandii"doet het beter. Verder staan de meeste Clematissen nu 7 jaar in de tuin.
Afgelopen voorjaar zijn er veel montana's bevroren doordat ze uitgelopen waren en die twee nachten harde vorst kwamen. Ik moest halve planten wegsnoeien maar nu bloeien ze weer. Hetzelfde was met verschillende Clematissen die de eerste keer gevuld bloeien en de tweede bloei enkel. Daar is de eerste bloei van bevroren en kwam alleen een enkele bloei.( ook maar een keer bloei) Vaak sterven ze na de bloei af en denk je dat ze dood zijn en worden ze vaak uit de grond gehaald en weggegooid maar het jaar erna komen ze gewoon weer terug als je ze laat staan.

Onderwerp gesloten