Van welke clematis is dit een blad?+foto+hulpvraag

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 16/10/2006 - 17:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Van welke clematis is dit een blad?+foto+hulpvraag

Hij komt van een plant die deel uitmaakte van een collectie van 3 clematissen van Bakker.
Verder in die collectie: een nelly moser en een niobe.
Ze hebben lang bij een vriend in een bloembak op het balkon gestaan en nu sinds augustus bij mij in de tuin. Ze groeien wel wat maar niet van harte. Bloeien ho maar, maar dat had ik ook niet verwacht.
Van de plant met dit blad verkleurt het blad ook erg snel naar dor. Deze plant is ook steviger dan de andere twee. Het is iets moeilijker er een blad af te krijgen met de vingers.
Ze hebben niet zo gied gegroeid, ze krijgen echt water genoeg en lopen ook alledrie uit vanaf de voet, wat me een goed teken lijkt. Moet ik ze nou echt zo drastisch snoeien tot op twee/drie ogen? Ze zijn net gewend aan hun nieuwe plek! Maar als het toch moet, wanneer dan precies?

Van welke clematis is dit een blad?+foto+hulpvraag
ma, 16/10/2006 - 21:14
hanninkj

Het is een Nieuw Zeelandse soort/cultivar. Het kan zijn 'Early Sensation', 'Joe', paniculata etc.

di, 17/10/2006 - 12:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gevonden! Het is een Early Sensation! Hartelijk bedankt Hannink!
Overigens zitten in de collectie nog een Niobe inderdaad, en een Bakker Happy Marriage. Die vervolgens onvindbaar is natuurlijk, maar in een oude catalogus heb ik hem gevonden. Lijkt me leuk als ze allemaal bloeien vogend jaar.
Maar die snoeivraag staat nog open... Moeten ze op drie ogen teruggesnoeid en zo ja, wanneer?

di, 17/10/2006 - 21:15
hanninkj

'Early Sensation' hoeft alleen maar gesnoeid te worden wanneer het noodzakelijk is. Zet de plant bij 4-5 graden binnen en je zult knopvorming krijgen waarna hij gaat bloeien. Als je hem in de volle grond laat staan dan zal hij alleen in een zeer milde winter, en ook nog droog, misschien bloemen krijgen. Hij wordt vaak als tuinplant verkocht maar zo winterhard is hij niet t.a.v. de bloei.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag