Wanneer plantenen welke soort

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 01/07/2004 - 10:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wanneer plantenen welke soort

Volgende week krijgen wij een smeedijzeren hek rondom onze voortuin. Nu wil ik graag langs 1 hek een clematisinfo-icon laten groeien. Ik heb de hele dag zon in de tuin, hij mag niet te snel groeien en het liefst witte kleine bloemen. En wanneer kun je ze het beste planten?

do, 01/07/2004 - 20:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt ze nu zelfs planten als je de eerste maand maar goed water geeft. Mooie witte zijn 'Huldine' en 'Alba Luxurians'. Let op dat de clematisinfo-icon in de zomer voldoende water krijgt! Vooral geen dakpan plaatsen omdat je in boeken deze onzin leest.
Kom in het weekend bij v. Well in Helenaveen, ik geef daar 2 lezingen over clematis.

do, 01/07/2004 - 22:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

de voet van de clematissen moet wel in de schaduw staan, plant vaste planten aan de voet van je clematissen.

vr, 02/07/2004 - 00:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je planten bij de voet zet dan krijgen ze nog geen water. Ik heb mijn clematissen voor kruisingen in de volle zon in potten staan en geen enkel probleem maar zorg wel dat de plant voldoende water krijgt. Ik heb op deze manier zo'n 100 soorten waaronder zeer zeldzame in potten staan. Het fabeltje van heesters en dakpannen bij de voetmoet de wereld eens uit, attendeer op voldoende vocht. In de clematistuin van Roelie van der Meulen zul je ook zien dat ze zorgt dat de planten voldoende water krijgen d.m.v. een sproei-installatie.

vr, 02/07/2004 - 09:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Clematissen in volle grond krijgen toch water als het regent? en wanneer niet moet je natuurlijk bijgieten in potten gaat het ook niet vanzelf, heesters is wel wat groot, gewone vaste , lage planten
is voldoende

vr, 02/07/2004 - 10:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad krijgen Clematissen wel water als het regent maar als het een of twee dagen warm en droog en er nog wind is dan moet je wel zorgen dat er water komt als je dan al niet te laat bent zelfs alleen na een paar dagen alleen wind droogt het al erg uit. Dit geld niet alleen voor een Clematistuin met 500 soorten ook als je maar een Clematisinfo-icon in de tuin hebt moet je opletten . Ook met potten maar daar heb ik altijd schotels onderstaan. Verder niet direct op de planten spuiten

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag