3 trachycarpussen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/05/2018 - 17:10
Escafon

3 trachycarpussen

ik heb vorig jaar wat zaad gejat van een trachycarpus in de intratuin, een paar zijn er nu uitgekomen bij mijn kersenboom. het is niet de plek waar ik ze wil hebben, ikm vraag me af of ik ze nu moet verplanten, of dat het beter is om ze gewoon te laten staan en ze komende winter te verplanten.

ma, 21/05/2018 - 23:55
GreenConnection

Hoe groot zijn de planten nu?

zo, 27/05/2018 - 12:43
GreenConnection

??

wo, 30/05/2018 - 19:22
Escafon

Excuus vanaf mijn computer lukte het niet om een reactie te plaatsen, nu bij vriendin. de trachycarpi zijn niet groter dan mijn pink, ik zal ze echter moeten verplaatsen omdat ik een hoogstamkersenboom in een breedkers aan het veranderen ben, omdat ik niet op ladders durf, maar die trachy's staan over een jaar in het donker, ik heb slechte ervaringen met het verpoten van jonge dadelaars en eigenlijk lijkt het me mooi om 2 trachycarpussen in mijn geveltuin te hebben, kan ik er over twintig jaar mijn electrische fiets aan vast zetten. Mijn gedachte is dat planten in de winter minder verdampen dan in de zomer, waardoor ze makkelijker hun wortelverlies kunnen repareren. Mijn vraag is eigenlijk of de gedachte klopt dat het verplaatsen in de winter niet gewoon het veiligste is. Hieraan parralel ben ik ook boos op intratuin, ik ben nu appelbomen aan het planten, terwijl dat afgelopen winter beter was geweest, maar in de winter ligt de intratuin met kerstshit dus moet ik nu appelbomen planten en in de vacantie aan buren vragen of ze in de gaten houden dat ze niet uitdrogen.

wo, 30/05/2018 - 19:42
GreenConnection

Zulke kleine plantjes zijn gemakkelijk te verplanten met een grote schep. Bescherm de plantjes daarna wel tegen al te felle zon.

Onderwerp gesloten