Agave americana

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 16/04/2009 - 01:09
helliehelmut

Agave americana

Heeft er iemand enig idee waarom de bladeren van een agave americana gaan hangen? Heeft dat met de winter temperatuur te maken of met de droogte van de grond? Die van mij heeft het nog niet na twee jaar en deze winter onder een stukje glas buiten (utrecht) maar ik wil het wel voorkomen. Die planten waar het blad alleen maar over de pot hangt vind ik niet echt mooi.... Iemand een idee?

Grt Peter

do, 16/04/2009 - 01:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mogelijk zijn de wortels bevroren en kan de plant geen water opnemen.

do, 16/04/2009 - 13:46
Ehes

Groeien de bladeren krom naar benenden? Ik weet wel dat het blad van een Agave die binnen blijft (huiskamer) kromme en te lange bladeren begint te vormen. Groeit waarschijnlijk krom door te weinig licht en te veel warmte. Van mijn Agave die geheel droog buiten heeft gestaan deze winter heeft geen kromme bladeren. Deze begint nu weer netjes te groeien. Post eens een foto van jou Agave.

do, 16/04/2009 - 16:07
helliehelmut

Die van mij ziet er ook nog prachtig uit maar ik zie wel eens Agave Americana's waarvan de bladeren nog wel mooi en gezond zijn maar niet mooi half omhoog staan zoals die van mij.... Ik was benieuwd waar dat aan ligt... Zelfs in Spanje heb je grote exemplaren waarvan alle bladeren nog omhoog wijzen maar ook exemplaren waarvan de bladeren hangen.. Dus of dit nou door de vochtigheid van de grond komt of door kou of door te weinig zon.....geen idee.

Onderwerp gesloten