Alocasia net aangeschaft meteen hangen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 06/07/2021 - 19:44
Monipen

Alocasia net aangeschaft meteen hangen

Ik heb mijn aller eerste Alocasia (een Black Velvet) online besteld. Normaalgesproken ben ik voorzichtig en vermijd ik planten die "moeilijk zijn" maar dit was een zogenaamde baby plant, en die was niet zo duur, dus als die dood gaat dacht ik is het niet zo heel erg, maar natuurlijk wil ik het proberen zo goed mogelijk te doen. Ik vond ook dat omdat het stond dat deze plant klein blijft, en ik wou idd geen grote planten. 

Dus besteld binnen twee dagen met de post gekomen. Dit plantje zat niet in een pot, dus dat moest ik eerst doen, in een potje. Ik heb van te voren zo veel mogelijk over deze plant gelezen op internet zodat ik het goed doe. Dus ik heb de grond gemegd zoals ik had gelezen, er zit perliet in bijvoorbeeld. Het potje ook niet te groot want ik had gelezen dat dit soort plantje wil graag een beetje krap zitten. Misschien had ik de plant meteen water moeten geven maar het voelde nog licht vochtig dus ik dacht ik doe het de dag daarna. De volgende dag merkte ik dat alle blaadjes een beetje gekruekeld naar binnen waren. Dus ik meteen water geven, maar de dag daarna was een blaadje, de kleinste en oudste, hangen. Binnen een paar dagen hangt de hele plant (zie foto). Ook het nieuwe blaadje wat nog niet eens open is gekomen.

Heb ik toevallig gelezen dat Alocasias in winterslaap kunnen gaan (net zoals bij een Caladium), omdat het een knol heeft en volgend jaar groeit het weer. Maar het is al lang nog geen winter.

Heb ik ook nog gelezen dat dit plantje gevoelig is voor het veranderen van omgeving, en natuurlijk komt het uit de (online) winkel, zat twee dagen in een donkere doos. En dan is de omgeving bij mij heel anders. De temperatuur en het licht zou ik denken. Misschien had ik die plant niet van mijn ene raam naar de andere moeten doen? Heel andere licht. Kijk de eerste twee dagen zat hij in mijn slaapkamer (normaalgesproken doe ik geen planten hier in de zomer want de zon schijnt heel scherp, maar het was erg bewolkt een paar dagen). Ik dacht dus na twee dagen naar een permanente plek te zetten in de woonkamer waar er best veel licht is, dus dicht bij het raam maar waar er geen directe zonlicht op komt. Heb ik hier verkeerd gedaan? Dit en misschien dat ik niet meeteen water heb gegeven.

Nu hoop ik inderdaad det het plantje in "slaap" is gevallen en niet dat het dood gaat. Ik had het graag iets langer dan een paar dagen willen hebben.

Mijn vraag is: als het nu in slaap is. Wat doe ik nu? Ik heb op internet gelezen over personen die in de winter de knol uit de aarde halen en het laten drogen en daarna in een papieren zak droog bewaren tot de lente het volgende jaar. Moet ik nu dat gaan doen? Ik bedoel het is allang nog geen herfst/winter. Het is nog warm en licht. Bij mij thuis is het 24 graden, er is genoeg daglicht en de luchtvochtigheid is 60 % op dit moment. Dat zou eigenlijk juist goed zijn voor dit plantje.

Dus ja, wat doe ik nu? Laat ik het zo hangen? De aarde is nog vochtig ook, hoevel ik heb maar een keer water gegeven, een paar dagen geleden.

wo, 07/07/2021 - 12:49
GreenConnection

Terugsturen en/of een klacht indienen. Nooit meer ongezien planten kopen, maar ga naar een tuincentrum. 

ma, 19/07/2021 - 21:15
Monipen

Bedankt, ik heb ze gemaild en ik kreeg mijn geld terug. Moet wel zeggen dat ik het tot nu toe een goede website vindt, ze hebben heel snel gearageerd op mijn email, en binnen een paar dagen had ik mijn geld terug.

di, 20/07/2021 - 07:15
GreenConnection

Goed om te horen!

Onderwerp gesloten