Amorphophallus bulbifer in bloei

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 23/07/2007 - 02:22
DEST

Amorphophallus bulbifer in bloei

Hoi,

Eén van mijn 3 A. bulbiferknollen staat in bloei. Heeft iemand anders al deze in bloei gekregen of een andere Amorphophallus soort ?

Groeten,

Stefan

Amorphophallus bulbifer in bloei
zo, 22/07/2007 - 15:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi,stefan,
ik heb deze soort ook, maar als zaad ontvangen, wat reeds aan het ontkiemen was, dit is inmidels enkele weken geleden,(26-6) maar er komt nog steeds niets, is dit normaal duurt het een tijdje, en als je ze aan het ontkiemen hebt, hoelang duurt het alvorens je ze hebt zoals jij , ik ben benieuwd naar je reactie, m vr gr henk,
verder heb ik op hetzelfde tijdstip div. heliconia's, en hedychium gezaaid, ook hier tot dusver nog geen resultaat.

ma, 23/07/2007 - 00:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb dit jaar de A. konjac in bloei gehad. Vanaf broedknolletje tot aan bloei in slechts twee jaar! Schijnt erg snel te zijn.

Zaai A. bulbifer: Ik heb deze van het voorjaar gezaaid, ook bij mij waren de zaden al aan het uitlopen, toch duurde het bijna 5 weken voordat de groei er in kwam, dit ondanks dat de plantjes in een koude bak stonden. In heb één zaailing na 3 weken buiten de bak geplaatst en ze zijn nu allen toch even groot. Opvallend is wel dat er twee albino's bij zijn. Die zullen wel het loodje laten.

Ik schat dat de groeitijd tot eerste bloei 4a5 jaar is. De knollen moeten behoorlijk groot zijn voor de bloei.

Ruud

ma, 23/07/2007 - 02:21
DEST

Hoi Henk,

Ik heb deze plant al als knol gekocht. Ik ben niet zo voor het opkweken van zaailingen van Amorphophallussen. Volgens mij duurt het lang voor ze een bloeibare knol vormen. Ik heb nog A. kachinensis, A. paeonifolius en A. albus maar deze heb ik nog niet in bloei gekregen.

Mijn A. konjac heeft dit jaar ook gebloeid maar bij mij heeft het 3 jaar geduurd voordat het broedbolletje een bloeibare knol werd.

Groeten,

Stefan

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag