Ik ben benieuwd of iemand deze plant kan benoemen

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 14/07/2022 - 17:05
Leon groene vingers

Ik ben benieuwd of iemand deze plant kan benoemen

Ik heb m enkele jaren geleden bij een bloemist gekocht die m zelf ook niet kon benoemen. Hij is n tijdje bijna doodgegaan en dan plant ik ze meestal in de tuin, hopende dat ze t dan weer beter doen door gebrek aan zonlicht of voeding binnenshuis. Bovenaan is ie doodgegaan, maar er kwam een zijscheut uit en die is vervolgens gaan bloeien.

De bloeiwijze is er komt 1 bloemetje aan en daaruit komen 2 nieuwe bloemetjes en daaruit 4 en zo voorts.

Dit vormen tevens een soort van takken op die manier. Er zitten een soort van bladeren aan, maar die zijn dikker dan normale bladeren die je aan de boom of zo vind, vandaar dat ik denk dat t n vetplant is.

Maar goed, ik voeg foto's toe en ben benieuwd of iemand ze (her)kend.

do, 14/07/2022 - 20:51
peterplant

Naar mijn idee een Euphorbiainfo-icon, daar zijn er wel erg veel van. Wellicht dat Greenconnection ( een ander forumlid) het juiste antwoord weet.

do, 14/07/2022 - 21:58
GreenConnection

Zeker een Euphorbiainfo-icon soort, maar welke uit die vele honderden soorten, is de vraag! Ik blijf zoeken.

do, 14/07/2022 - 22:22
GreenConnection

Voorlopig hou ik het op een wat wildere vorm van Euphorbiainfo-icon lophogona

vr, 15/07/2022 - 10:30
Leon groene vingers

Ik heb een oudere foto gevonden, die laat zich niet draaien. Ik heb op het blauwe icoontje geklikt (6 keer) en krijg telkens hetzelfde resultaat, dat ik naar de index wordt gegooid en m'n bericht wordt gewist. Dus dat wordt zijwaarts kijken. In die foto is ie te zien zoals ie ooit was. Maar doordat ik dus geen flauw idee had/heb hoe m te verzorgen, zal ik of teveel of te weinig water hebben gegeven en ik weet niet of ie de zon mint of juist schuwt. Hij staat in m'n huiskamer waar indirect licht binnen komt.

vr, 15/07/2022 - 10:50
Leon groene vingers

Maar zoals je kunt zien, zitten er geen stekels aan. Ik kom zelf nu uit bij Euphorbiainfo-icon Amygdaloides of Martinii. Maja, ik zoek dus de exacte naam. Tenzij alle Euphorbia dezelfde verzorging nodig hebben.

vr, 15/07/2022 - 12:11
GreenConnection

De door jou genoemde Euphorbiainfo-icon zijn winterharde vaste planten voor de tuin en dat lijkt me hier niet het geval. Niet alle Euphorbia dragen stekels, dus dat is geen criterium. We zoeken door.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag