andere yucca vraag

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 10/10/2009 - 18:25
nieuw

andere yucca vraag

Ook ik heb een yuccainfo-icon vraag, Hoe lang duurd het ongeveer voordat een Yucca gaat bloeien? En bloeid de plant elk jaar?
Bijvb dank.

za, 10/10/2009 - 20:48
edwardkarin

Die van mij vaak wel, hoelang het duurt, ligt eraan hoe groot je ze koopt een kopstek duurt wel even, maar een met stam kan de eerste zomer al gaan bloeien.

zo, 11/10/2009 - 12:09
nieuw

Bedankt voor het antwoord, Het zijn vrij jonge planten maar ik wacht het af. Hier in de omgeving zie je er veel.

ma, 12/10/2009 - 13:44
ick

Hallo,

Volgens mij verschilt de frequentie van bloei sowieso per soort, en waarschijnlijk maken ook de omstandigheden een verschil.
Ik heb 3 soorten:
- yuccainfo-icon filamentosa, 15 jaar oud, 1 keer gebloeid (standplaats zuiden, halfschaduw). Is daarna afgestorven en vanuit de grond opnieuw uitgelopen met meerdere uitlopers. Ik verwacht, gezien de huidige grootte dat deze yucca volgend jaar weer zal bloeien)
- yucca gloriosa, 15 jaar oud, 1 keer uitbundig gebloeid, in 2006, (standplaats zuiden, halfschaduw/zon) nu bezig met doorgroei vanuit een nieuwe kop op de oude stam, maar ik verwacht de komende paar jaar geen bloei).
- yucca aloifolia, 4 jaar oud van kleine grondstekken (standplaats volle zon), voorlopig in beide planten geen bloei te verwachten, daarvoor zijn ze nog te klein.

Ik weet niet hoe dat bij anderen gaat, bij mij bloeien ze in ieder geval niet echt veelvuldig, zover is wel duidelijk.
Maar ik vind dat ook niet zo erg, ik vind de planten op zichzelf al prachtig en bloei, bijvoorbeeld bij Yucca Gloriosa, is pas in oktober en het risico van rot is door de winter die er dan al snel aankomt vrij groot.

Groet, Rick

ma, 02/11/2009 - 23:44
roytjuuhh

Even een vraag. Nu kom ik vanavond bij een maat van me en die moest mij iets laten zien.
Hij is helemaal trots dat zijn yuccainfo-icon gloriosa variëgata gaat bloeien voor de eerste keer! Is dit niet een beetje heel erg laat in het seizoen? Ik heb er helaas geen foto van maar kan dat nog wel regelen! Ik stond er zelf van te kijken!

Groeten Roy

di, 03/11/2009 - 01:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Roy, lees het bovenstaande bericht van Ick.

di, 03/11/2009 - 19:26
roytjuuhh

Tja dat krijg je als je maar half kijkt. Toch bedankt, maar het is duudelijk :~)

groeten

di, 03/11/2009 - 22:06
nieuw

Oeps..sorry dat ik hier verder geen antwoord meer heb gegeven, maar in elk geval bedankt. En tja, we reden vandaag langs een tuin waar meerdere yuccainfo-icon's in bloei staan, nu is me duidelijk hoe het komt.
Marijke.

wo, 04/11/2009 - 08:59
edwardkarin

Uitkijken voor rot is inderdaad nu wel iets waar je voor moet oppassen, ik heb dat helaas in een aantal koppen van een grote yuccainfo-icon gloriosa variegata, omdat deze yucca al veel koppen hebt ontwikkeld en er een paar weer een nieuwe bladkroon hebben, valt het nog mee qua aanzicht maar toch...

Yucca's zijn overigens sterke planten, ze lopen ook vaak weer uit vanuit de bodem, zg. slapende ogen.

gr. Edward

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag