Banaan met hydrokorrels?

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 29/06/2004 - 21:15
marcoh

Banaan met hydrokorrels?

Ik heb sinds kort een bananenplant gekocht bij een tuincentrum ca.70 cm hoog zag er erg goed uit met mooie grote bladeren heb hem nu in kleikorrels gezet volgens de aanwijzingen + vloeibare kleikorrelmest maar nu gaat het ene naar het andere blad vergelen en wordt bruin(nu al 4 onderste bladeren erafgehaald) weet iemand hoe dit kan of wat ik eraan kan doen? het volgende grote blad begint nu ook al! (hij staat niet in de volle zon en de verschijnselen begon hij al te vertonen voordat ik hem in de kleikorrels had staan)

wo, 30/06/2004 - 09:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niet elke boom of plant is geschikt als hydroplant, misschien een bananenboom niet?Worden deze niet veel te groot, waarschijnlijk beter in grond planten, die aanwijzingen kwamen die van het tuincentrum zelf?

wo, 30/06/2004 - 21:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ben vergeten erbij te vermelden dat het blad al begon te vergelen net toen ik hem gekocht had en hem nog niet in kleikorrels had staan. Dus daar kan het bijna niet aan liggen. Bedankt voor je reactie. Vind het daarom ook juist zo vreemd, aangezien de plant meteen deze verschijnselen begon te vertonen.

wo, 30/06/2004 - 23:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste,
Het geel worden van de bladeren zal zeker wel het gevolg zijn van een tekort aan voeding.
Banane planten zijn er gulzig. Op Tenerife krijgen de banane planten iedere dag, samen met de irrigatie, hun voedsel toegediend.
Ginder krijgen de planten (volwassen planten) iedere dag 70 liter water met meststof toegediend.
Normaal gezien moet een plant welke we op hydro wijze willen kweken van bij den beginne op deze wijze gehouden worden. Willen we toch van teelt wijze veranderen dan moeten we er zorg voor dragen de wortels goed te wassen daar er geen enkel spoor van aarde mag overblijven om gisting te voorkomen.
We geven een vloeibare meststof met ZEER HOGE NPK waarde. Dus niet de normale hydro meststof daar deze bijlange na niet rijk genoeg is voor deze soort van planten .
Goretjes,
Albert

do, 01/07/2004 - 21:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat is veel voeding voor een banaan? Eens in de twee weken kunstmest.En wat voor soort kunstmest ?En is dat niet slecht voor de grond,dus na een paar jaar uitgeputte grond.Ik heb het over de musa basjoo in de volle grond.Gaarne wat uitleg.
Groetjes Harry

vr, 02/07/2004 - 14:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

het gaat al weer wat beter met mijn banaan waarschijnlijk te weinig water gekregen de eerste keer dat ik hem in de kleikorrels had gezet toch bedankt.

vr, 02/07/2004 - 23:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is snel, een verbetering in 2 dagen !

za, 03/07/2004 - 02:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

In de volle grond moogt U gerust een 15-15-15 meststof toedienen. Dit is één van de moiere sier Musa. Veel geluk met Uw mooie plant.

Onderwerp gesloten