Bananen zaaien

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 25/02/2006 - 16:21
texeltje

Bananen zaaien

Hallo,
Ik ben benieuwd naar mensen met ervaring. Ik heb een aantal soorten die ik wil zaaien maar kan ik die bijv. in een zipbag op de verwarming leggen? Of moeten ze apart in potjes gezaaid?
Het gaat om Musa glaucum, Musa sikkemensis, Musa ornata, Musa velutina en Musa balbisiana. iK heb de veltina al eens gekweekt zomers op mijn zoldertje dan is het er tegen de 30 graden, maar ja die warmte heb ik nu niet en ook geen kasje met verwarming. Van de 10 stuks kwamer er 7 op. Maar heb geen zin om te wachten met zaaien.
groetjes

za, 25/02/2006 - 17:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi
ik heb Musa sikkemensis gezaaid in petflessen op 5 februari op de vloerverwerwarming in een plastic krat met nog andere zaden van palmen.
Tot nu toe geen resultaat, ik ben ook benieuwd, achteraf misschien beter in twee of drie keer zaaien en tussenin wachten , gaat het niet dat de volgende keer weer op een andere manier.
Maar een echt antwoordt heb je hier niet mee, misschien dat Harry nog reageert die heeft meer ervaring met banaan.
Groetjes
Hans

zo, 26/02/2006 - 08:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb tot twee keer toe het geprobeerd en ik begin er niet meer aan, wachten en wachten maar al wat er kwam was niets.
Ik heb ze ook 48uur laten weken en in zaai en stek grond gedaan, iets geet hier bij mij niet goed en heb besloten om ze voortaan alleen nog maar te gaan kopen.

zo, 26/02/2006 - 15:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Zou het dan toch zo zijn dat er bij het ontkiemen een stof vrij komt die ervoor zorgt dat de rest niet ontkiemt....ik heb ze tot nu toe daarom apart in potjes gezaait, met de laatste keer diverse banaansoorten resultaat nul komma nul. Maar ik ga niet opgeven, ik ga hier de zipbag methode toepassen met perlite op mijn vloerverwarming......groetjes

ma, 27/02/2006 - 15:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ook bananen zaden gekocht van 2 soorten. 15 tal zaden van elke soort, er is er eentje uitgekomen van de musa Velutina. Deze staat al een jaar met 4 blaadjes binnen. Krijgt zonlicht, krijgt mest, en toch, blijft klein. Ach, we zien wel.

Is inderdaad heel lastig om ze te laten kiemen. Ik heb er nu wat bijbesteld, en nog wat beter mijn best doen. Blijven proberen dus, want het kan soms maanden duren voor je een plantje ziet verschijnen.

di, 28/02/2006 - 20:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het probleem waar je op stuit bij het zaaien van musa's zijn er twee, de kiemtijd is erg lang en moeilijk omdat de sterfte erg hoog is en de versheid van de zaden.
Zo als zo vaak met deze zaden geld nog steets hoe verser hoe beter en dan is het nog vaak afwachten of ze het halen.

do, 02/03/2006 - 13:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi
de Musa sikkemensis heb ik opgegraven, en in aparte potjes met folie er op weggezet op de vloerverwarming.
Eerst 2 dagen in de kiemvloeistof en herplaatst, ze waren nog net zo hard en onaangedaan als toen ze gezet zijn, ik ben benieuwd of het wat wordt.
Hans

do, 02/03/2006 - 18:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Iedereen , ik moet zelf nog beginnen maar is het misschien een idee om èèn kant een klein beetje aan te vijlen en dàn pas voorweken ? Ik kan het zelf nog niet proberen want mn schuur is nog niet klaar . groeten Jack

Onderwerp gesloten