Basjoo of Sikkimensis

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 02/05/2006 - 17:24
chris781107

Basjoo of Sikkimensis

Ik wil een winterharde banaan aanschaffen, dus dan kom je al gauw bij de Musa Basjoo uit, maar de Sikkimensis schijnt net zo winterhard te zijn en daarbij komt dat de vruchten die er (na jaren eventueel) aankomen eetbaar zijn.
Weet iemand of er nog meer grote verschillen zijn tusen deze 2?
Als ik het goed begrijp kun je het beste de musa in vaste grond zetten die in een diameter van 80 cm zéér compostrijk is.. Correct?
Dan nog een vraag: Ik wil de banaan ongeveer 50 cm van een gefundeerde stenen muur neerzetten.. Kan dit kwaad voor de bladeren (die er door de wind regelmatig tegenaan zullen schuren)?

Chris

di, 02/05/2006 - 22:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Basjoo is een echte winnaar vergleken bij sikkimensis. Sikkimensis heeft veel meer last vanm onze winters, rot 9 van de 10 keer weg. En in het voorjaar komt de sikkimensis veel trager op dan basjoo vanwege temperaturen. Er zijn een hoop mensen met goede ervaringen, maar ook heel veel slechte.

Mijn sikkimensis groeide vorig jaar ook stukken slomer als de basjoo hier in de tuin.

Ik heb een basjoo naast de zuidmuur staan, de pol is nu aardig uitgebreid en staan hooguit 20 cm van de muur nog maar af, nu waaien hier de bladeren al snel stuk hoor. Maar schuren doen ze wel maar vaak plaatsen de bladeren dan zich zo dat niet alles tegen de muur "aangeplakt" zit. het leuke hier vind ik dat de pol door de muur en warmte waarschijnlijk zich van de muur "afdrukt" waardoor dus als ze straks groter zijn de stammen soort van "scheef" over het vlonder groeien wat dan toch wel een heel apart effect geeft :)

wo, 03/05/2006 - 03:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Goed, dat wordt dus een Basjoo..
Heb jij hem zo huppetee in de tuin gepoot (hoe diep eigenlijk?), of heb je extra compost in de directe omgeving van je Basjoo staan?
Een vriend van mij wil ook een banaan, maar is erg bang dat hij zich oncontroleerbaar gaat vermeerderen, oftewel gaat woekeren zoals sommige bamboe's doen..
Is dit zo?

Chris

zo, 07/05/2006 - 13:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Sorry ik heb deze over het hoofd gezien. Maar ik heb deze idd zo in de tuin gezet. Toen er gedroogde koemestkorrels omheen gestrooid. Het hele groeiseizoen gewoon veel water geven en blijven bemesten. Ik gooi er meestal een hele ber gomheen en doe dat midden in de zomer nog een keer.

Over dat woekeren, het is een pol en hij breid uit emt zijscheuten. Ieder jaar een paar, en doe je er niks aan word dit uiteindelijk een heel plakaat met stammen. Ikzelf laat hem wel uitbreiden maar wel onder controle, ieder jaar laat ik een paar stammen meer staan, en de rest haal ik eraf en pot ze op en heb ik weer nieuwe bananen om in de tuin te zetten.

De banaan gaat zeker neit zo snel als een bamboe, ennuh net zoals bamboe 4 meter verderop weer omhoog komen gebeurt ook niet.

Greetz robbin
https://tinyurl.com/y4cebx44

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag